Nea Radio

Sparkering

Nytt tilbud ved Røros Lufthavn

SPARKERINGEN ER ÅPNET: Bak fra venstre: Lufthavnsjef Gudbrand Rognes og varaordfører Christian Elgaaen. Sparkpassesjer er reiselivssjef i Røros, Tove Martens. Foto: Per Magne Moan

Nå kan du parkere sparken på egen parkeringsplass like ved inngangsdøra på flyplassen på Røros. Og går det som man håper kan passasjerer også snart leie spark ved lufthavnen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 26.02.2020 kl 20:46

Fra Røros sentrum så tar det knappe 15 minutter med spark ut til flyplassen - om det er godt sparkføre da.

Onsdag åpnet sparkeringen ved Røros Lufthavn, der alle som ankommer med spark og skal ut å reise, kan parkere sparken like ved inngangsdøra til terminalen.

– Tenk så herlig det er å lempe kofferten på sparken og få en god dose med friskluft før du sparkerer og sjekker inn på flyplassen, skriver Destinasjon Røros på sine facebooksider.

Christian Elgaaen, Tove Martens og Gudbrand Rognes. Foto: Per Magne Moan

Reiselivssjefen kom sparkende

Reiselivssjef Tove Martens var tilstede på avdukinga av sparkeringsskiltet, sammen med lufthavnsjef Gudbrand Rognes og varaordfører Christian Elgaaen. Hun var forøvrig den eneste som ankom åpninga på spark.

SPORTY REISELIVSSJEF: Tove Martens var den eneste som møtte opp til avdukinga av sparkeringen, sparkende. Foto: Per Magne Moan

Sjeldent tilbud

Lufthavnsjef Rognes, mener nyetableringa er ganske så unik.

– Jeg tror det er norges-sensasjon. Jeg kjenner ikke til noen andre lufthavner som har sparkering, sier han.

Ideen kommer fra en passasjer som tidligere i vinter tok kontakt med de ansatte ved flyplassen og lurte på hvor han kunne sette sparken mens han var ute på reise.

Rognes sier han tente på ideen og bestemte seg for å gjøre litt rundt dette.

– Vi fikk da lokale krefter til å hjelpe oss med skilt og vi laget en liten gimmik rundt dette.

Han ser for seg at dette kan bli en attraktiv selfie-spot for turister, og er ikke fremmed for at tilbudet etter hvert kan utvides med sparkutleie.

Hør intervju med Gudbrand Rognes her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...