ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
Nea Radio

Visit Røros og Østerdalen:

Nytt destinasjonsselskap med over 80 eiere

Styreleder Hans Vintervold til venstre og daglig leder Tove Martens møtte mange nye eiere i går kveld. Foto: Mali Finborud Nøren/Destinasjon Røros.

I går kveld ble det gjennomført ekstraordinært årsmøte i Destinasjon Røros, etterfulgt av stiftelsesmøte for det nye samvirkeforetaket Visit Røros og Østerdalen S.A. Destinasjon Røros skal nå avvikles, og det nye samvirkeforetaket trer i kraft ved årsskiftet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

– Det er ikke hverdagskost at i overkant av 80 virksomheter i regionen går sammen om å danne et nytt selskap. Det nye selskapet har med dette solid ryggdekning. Over 80 eiere gir kraft og styrke til det videre arbeidet, skriver selskapet i en pressemelding.

Blant eierne finner vi overnattingssteder som Røros Hotell Gruppen, Bergstadens Hotel, Vauldalen Fjellhotell, Fjällnäs Resort AB, Nordpå Fjellhotell, Steien Hotel, Stor-Elvdal Hotel og KVIKNE Hotelldrift AS.

Sentrale arrangementer som Elden, Vinterfestspill i Bergstaden, Olsok i Tolga, Røros Pride og Opera di Setra har også sluttet seg til samarbeidet. Blant tilbyderne av opplevelser finner vi alt fra store aktører som Aukrust AS og AS Fæmund til Savalen Hestesenter og Søberg Gård. Handelsstand og kunstgallerier er representert med mange virksomheter.

Flere typer eiere

Det nye samvirkeforetaket har også åpnet opp for eiere som ikke har reiseliv som sin kjernevirksomhet. Blant disse finner vi eiere som Avinor, Rørosbanken, Coop Midt-Norge, Rema 1000 Røros, Rørosmat SA, Røros Entreprenør AS og Ren Røros. Dette opplyser de i samme pressemelding.

– Kommunenes deltagelse legger fundamentet for destinasjonsselskapets evne til å levere på vegne av fellesskapet. Derfor er vi særlig glade for å ha kommunene Røros, Alvdal, Tynset, Tolga, Os og Stor-Elvdal med som eiere av det nye selskapet, skriver de videre.

Styret består av styreleder Hans Vintervold, nestleder Maren Solvang Johnsen, Kjersti Hagen Risberg, Arne Eggen, Terje Lysholm og Simen Bjørgen. Vara til styret er Nils Martin Tidemann og Gudbrand Rognes.

– Visit Røros og Østerdalen har ikke lukket døren for flere eiere. Det er fortsatt mulig å bli med i det nye samvirkeforetaket, understreker de tilslutt i pressemeldingen.

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.