Nea Radio

Muhammedkarikaturer hengt opp flere steder i Røros sentrum

Natt til fredag ble det hengt opp karikaturtegninger av den islamske profeten på døra til flere bedrifter i Røros sentrum. Politiet utelukker ikke at dette har noe med drapet i Frankrike å gjøre.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 23.10.2020 kl 20:38

Tre virksomheter i Røros sentrum, deriblant mediehusene Rørosnytt og Arbeidets Rett, fikk natt til fredag klistret opp en Muhammedkarikatur på døra. I tillegg ble en butikk i Kjerkgata rammet.

Anmeldt

Tegningene ble levert politiet fredag, og alle tre bedriftene har anmeldt saken.

Avsnittsleder Øyvind Unsgård ved Røros lensmannskontor bekrefter at politiet har mottatt anmeldelse og han sier PST er informert om forholdet.

– Det er opprettet sak, og vi kan ikke utelukke at dette har noe med drapet i Frankrike å gjøre, sier han og utdyper at Politiet foreløpig ikke har konkrete spor å gå etter.

Unsgård sier i et intervju med Fjell-Ljom at hensikten med plakatene åpenbart har til hensikt å provosere og at folk ikke har noen grunn til å være redde.

Han oppfordrer folk som kan ha sett noe om å kontakte politiet.

Avsnittsleder ved Røros og Holtålen Lensmannskontor, Øyvind Unsgård utelukker ikke at karikaturene kan ha sammenheng med drapet i Frankriket og har varslet PST. Politiet har foreløpig få spor og ber om tips fra publikum i saken. Foto: Per Magne Moan

En av tegningene ble hengt opp på døra til et butikklokale i Kjerkgata som Bjørn Salvesen disponerer. Han er glad for at politiet tar saken på alvor. Han sier til Fjell-Ljom at han ikke tror det finnes et høyreradikalt miljø på Røros.

– Det har jeg ingen grunn til å tro. Det er opplagt enkeltpersoner med sterke meninger som står bak, sier han til avisa.

Butikkeier Bjørn Salvesen er tidligere lokalpolitiker og mener slike ytringer ikke er ikke greit, og kan ikke stå uimotsagt. Foto: Nils Kåre Nesvold/Fjell-Ljom

– Må ta debatten

Redaktør og daglig leder i Arbeidets Rett, Guri Jortveit, sier hun ble forundret da hun så tegninga.

– Jeg følte meg ikke truet, sier hun og røper at hendelsen førte til en presseetisk debatt mellom mediene på Røros.

– Den debatten må vi ta. Dette er første gang jeg må mene noe om Muhammed-karikaturtegninger, og da er det fint vi som kolleger i mediene kan samarbeide. Vi er flere redaktører som har snakket om dette, og vi må holde fana for ytringsfrihet høyt, sier hun til Fjell-Ljom.

Redaktør og daglig leder i Arbeidets Rett, Guri Jortveit, føler seg ikke truet av karikaturene. Foto: Nils Kåre Nesvold

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...