Nea Radio

Minnes flystyrten i Svølgja i 1957

RESTER: Tre omkom i flystyrten i Svølgja i 1957. 21. mai er det minnemarkering. Bildet viser rester av flyet.

Lørdag 21. mai skal det være en minnemarkering i Svølgja mellom Ålen og Haltdalen der det 2. mai 1957 styrtet et småfly.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Lørdag 21. mai skal det være en minnemarkering i Svølgja mellom Ålen og Haltdalen der det 2. mai 1957 styrtet et småfly.

Flyet kom fra Oslo og skulle på oppdrag på Værnes, og alle de tre om bord omkom i ulykka.

21. mai kommer nær familie og slekt av de omkomne til en minnemarkeringa. Familiene har aldri tidligere vært på åstedet. Blant annet kommer sønnen til flygeren. Sønnen var to år da ulykka skjedde. Minnemarkeringa vil foregå i svingen på gamleveien utenfor tunnelen i Svølgja.

OMKOM: Pilot Olav Reksen

Tre omkom

Tre omkom i flystyrten i Svølgja. To av disse var fra Trøndelag, Olav Reksen (Stjørdal/Åfjord) og Kolbjørn Sundli (Soknedal).

- Her vil de møte flere tidsvitner fra den gangen. Mange fly- og historieinteresserte vil også være til stede. Historien om turen, om de som var om bord og selve havariet vil bli fortalt. Minnemarkeringen og foredraget om ulykken vil skje i svingen på gamleveien utenfor tunnelen i Svølgja, med porten åpen, slik at en kan kjøre med bil omtrent helt frem til stedet, opplyser Hans Olav Løkken som vil lede markeringa.

Minnemarkeringen er åpen for alle.

- Det hadde vært ønskelig om noen som sitter på deler fra flyet, kunne ta med noe og eventuelt gi til de berørte familier, sier Løkken.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...