Annonse
Nea Radio

Holtålen kommune:

Megård vil ha ny budsjettrunde

SNUR: 17. desember sa Olav Halvor Megård og resten av kommunestyret i Holtålen enstemmig ja til budsjettet og økonomiplanen. Foto: Per Magne Moan

Pensjonistpartiets leder snur om kommunebudsjettet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 05.01.2021 kl 11:16

Annonse

Før jul vedtok kommunestyret i Holtålen årets budsjett, og økonomiplanen for de neste fire årene.

For å få budsjettene i balanse, valgte politikerne å benytte seg av fond, og i vedtaket som ble gjort heter det at driftsbudsjettet for 2021 vedtas med bruk av disposisjonsfond på kr 3.378.680, og økonomiplanen for 2021-2024 vedtas med et samlet bruk av disposisjonsfond på kr 6.487.104.

Vedtaket var enstemmig og selv om Pensjonistpartiets Olav Halvor Megård tok opp svært dårlig tidsrom å drive budsjettarbeid på, så stemte han med resten av kommunestyret i saken.

Har tenkt i jula

Nå skriver Megård på sosiale medier at Pensjonistpartiet har jobbet hardt med kommunebudsjettet gjennom jule- og nyttårshelgen.

– Vi kan ikke under noen omstendighet fortsette å bruke fond til drift. I såfall kan vi heller bruke opp de fond vi har til å fjerne eiendomsskatten nå. Dette kommer folk til gode og det vil dessuten tvinge det politiske flertallet til å skjære ned på drifta nå slik at våre avløsere om tre år kan slippe å gjøre jobben det sittende kommunestyret har ansvaret for, skriver han.

Til Nea Radio bekrefter Megård utspillet, selv om han ikke har videre tro på en ny behandling av saken.

– Jeg regner med vi ikke får noen ny behandling med mindre fylkesmannen ikke godkjenner budsjettet, sier han.

Vil ikke røpe hvor han vil spare

Megård vil ikke si noe nærmere om hvilke områder Pensjonistpartiet eventuelt vil hente penger fra.

– Vi vet at 80 prosent av kommunebudsjettet er lønn. Samtidig har vi forpliktet oss innen oppvekst og pleie og omsorg. Du får ikke noe mer konkret på dette, da vi må ta det i en runde med hele formannskapet, sier han og avslutter med at Pensjonistpartiet har sendt ut ei liste med 25 punkter til de øvrige partiene. Han håper dette kan være utgangspunktet for en fruktig og konstruktiv diskusjon rundt budsjettarbeidet.

Hør intervju med Olav Halvor Megård her:

Annonse