Nea Radio

Ordfører Christian Elgaaen:

- Må samarbeide for å sikre kvalitet og fagmiljø

Christian Elgaaen: - Det handler om i korte trekk at det her er mange tjenester der vi føler det er fornuftig å samarbeide for å sikre kvalitet, større fagmiljø og større kompetanse. Foto: Iver Waldahl Lillegjære.

Fungerende ordfører Christian Elgaaen sier at Holtålen, Os og Røros må samarbeide for å sikre kvalitet, større fagmiljø og større kompetanse i regionen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Det handler om i korte trekk at det her er mange tjenester der vi føler det er fornuftig å samarbeide for å sikre kvalitet, større fagmiljø og større kompetanse. Det er fornuftig å drive med det i fellesskap fremfor at tre kommuner skal sitte å gjøre det samme med få kilometer i mellom, sier den fungerende ordføreren på Røros Christian Elgaaen til Nea Radio.

De tre kommunene samarbeider på mange områder uformelt, men har også en del formaliserte interkommunale samarbeid. For eksempel innenfor barnevern, landbrukskontor og NAV.

I kommunestyremøtet torsdag kveld ble saken om en ytterligere formalisering av samarbeidet mellom kommunen Holtålen, Os og Røros behandlet. Et forslag fra kommuneadministrasjonen om å sette av en egen stillingsressurs til dette ble imidlertid nedstemt.

Elgaaen sier at dette i verste fall kan forskyve fremdriften av samarbeidet.

- Det kan det gjøre, mest fordi Os og Røros har to forskjellige vedtak. Men det som er viktigst å slå fast etter møtet i går, er at det er et samlet kommunestyre som legger til grunn at man ønsker et tett og godt samarbeid med Os og Holtålen. Vi ønsker å utvikle det og revidere den samarbeidsavtalen vi har for å gjøre den mer aktuell og realistisk, sier Elgaaen.

Krever oppfølging

Elgaaen sier at det ble allerede slått fast i samarbeidsavtalen fra 2016 at administrativ oppfølging ut over det at kommunedirektørene samarbeider er viktig.

- Fordi det vi ser når vi flytter tjenestene ut av kommune og inn i et interkommunalt samarbeid så gjør det noe med hvordan man forholder seg til dette i organisasjonen. Å sette av en ressurs som er dedikert til å følge opp det interkommunale samarbeidet ser jeg egentlig på som en inngangsbillett til å få utnytte potensialet som ligger i et slikt samarbeid, sier han.

Både kommunedirektørene i kommunene og så langt forsåvidt også kommunestyrene i Os og Røros sier at det er påkrevd å følge opp dette mye tettere enn i dag. Holtålen behandler saken i formannskapet i morgen, men det er foreløpig uklart når saken kommer opp i kommunestyret der.

En arbeidsregion

- Vi er et felles bo og arbeidsmarked og er tett sammenvevd både kommunene som organisasjoner, men også næringslivet, frivilligheten og så videre. Så jeg mener det vedtaket vi nettopp gjorde i kommunestyret er en god restart på et fremdeles godt samarbeid, selv om det ble en debatt rundt den administrative ressursen, avslutter Elgaaen.

Hør intervjuet her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...