Nea Radio

Vinterfestspill:

Kun rørosinger får være publikum

Foto: Nils Kåre Nesvold

Vinterfestspill i Bergstaden 2021 byr på strenge restriksjoner, blant annet blir arrangementet forbeholdt publikum med bostedsadresse i Røros kommune.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Vinterfestspill i Bergstaden var et av de første arrangementene i Norge som i mars 2020 måtte avlyse. Siden da har stiftelsen hatt et intenst ønske om å kunne by inn til Vinterfestspill i Bergstaden 2021.

Ny hindring for arrangør

Akkurat når Vinterfestspill i Bergstaden trodde de hadde alt klart til å presentere programmet og rammene for årets arrangement, møtte arrangørene en ny hindring. Bakgrunnen for det er at det nylig ble åpnet for inntil 100 personer på arrangement hvor alle i publikum sitter på faste tilviste plasser. Men i tillegg til dette anbefaler regjeringen at arrangement som samler personer fra ulike kommuner bør utsettes eller avlyses. Dermed vil Vinterfestspill i Bergstaden 2021 bli forbeholdt publikum bosatt i Røros kommune.

- Styret for Vinterfestspill i Bergstaden ser ingen annen mulighet enn å følge denne anbefalingen og akseptere rådene fra Røros kommune, uttaler festspilldirektør Bjørn Nessjø i en pressemelding.

Bare for rørosinger

Årets festspill blir derfor forbeholdt publikum bosatt i Røros kommune.

- Vi har et trofast og interessert publikum, og av respekt for, og i takknemlighet til disse, har vi arbeidet hardt for å kunne gjennomføre arrangementet. For oss har det i tillegg vært avgjørende å gjøre det som står i vår makt for å kunne tilby arbeid til de utøvende kunstnerne som sliter økonomisk slik situasjonen er i Norge nå. Vi kommer derfor til å gjennomføre årets festspill, men dessverre kan vi ikke ta imot mange av de som allerede har kjøpt billetter, avslutter Nessjø.

Norske kunstnere på plakaten

Da det like etter nyttår ble klart at grensen i praksis nå er stengt for personer som ikke er bosatt i Norge, måtte kunstnerisk leder Øyvind Gimse gjøre endringer i programmet.

- Vi er glade for å nå kunne presentere et helhetlig kunstnerisk program med konserter spilt av musikere som allerede befinner seg i Norge, og derfor ikke behøver innreise til landet, forteller Gimse.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...