Annonse
Nea Radio

Stadig flere handler brukt til jul:

- Det går bra, så lenge det ikke er brukte truser

Blant LP-er og bøker er det mulig å finne gjemte skatter. Her på Wangsmo har de for eksempel en del førsteutgaver av Ibsen. Foto: Karin Jegtvik

Å handle brukt er bra for både lommeboken og miljøet, og det er stadig flere som finner fine julegaver blant brukte skatter. Det forteller Andreas Brox Røst ved Wangsmo antikvariat i Trondheim.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 20.12.2022 kl 09:28

Annonse

- Vi har merka en stor oppgang i bruktsalget når det nærmer seg jul de siste årene, ja, bekrefter Andreas Brox Røst ved Wangsmo Antikvariat.

Andreas Brox Røst, ved Wangsmo Antikvariat i Trondheim, sier de har merka en oppsving av folk som handler brukte julegaver de siste årene. Foto: Karin Jegtvik

Mange skatter

Den ærverdige bruktbutikken i Trondheim ligger rett ved Vår Frue kirke, og har hylle på hylle med brukte bøker, tegneserier, LP-er og bilder og malerier. Her er det mulig å gjøre et skikkelig skup.

- Her kan du finne ting som ikke har vært i salg på mange år. Vi har en del førsteutgaver av Ibsen, for eksempel, og en del fine brukte LP-er.

Foto: Karin Jegtvik

En LP som lå i bruk-samlinga var en Queens of the Stonehenge-plate til 2.000,-. En plate det er vanskelig å få tak i og som det finnes få eksemplarer av.

Brox syns det virker som det er mer akseptert nå enn tidligere å få brukt i julegave.

- Min erfaring er at det blir satt pris på og at stadig flere folk ser verdien av gjenbruk.

Hør hele intervjuet med Andreas Brox Røst her:

God ide med gjenbruk

De Nea radio traff i Stjørdal og i Ålen tar gjerne imot brukte julegaver, men ikke mange har opplevd å få noe som har vært brukt i gave selv.

- Det hadde vært fint det, men jeg vil ikke ha brukte truser, er det ei som sier.

Hør hva folk syns om å få brukt:

Nøkkelord