Nea Radio

Korona:

Kan vi reise på påskeferie til familie og venner i år?

Foto: Tocapic / Designwebjae / Pixabay, montasje Ane Linn Haagaas

Mange familier ønsker å besøke hverandre i påskeferien, og lurer på om det går an. - Bli hjemme, er svaret.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Mange familier ønsker å besøke hverandre i påskeferien, og lurer på om det går an.

- De omfattende tiltakene regjeringen har innført, er for å hindre spredning av koronaviruset. Du kan være smittebærer selv om du ikke merker symptomer. Det beste vi alle kan gjøre akkurat nå er å bli hjemme i påska, skriver Røros kommune på nettsidene sine.

Disse tiltakene for å hindre spredning gjelder til 14. april:

Helsenorge.no

Folkehelseinstituttet

Dette bør du unngå hvis du kan:

Innenlands reiser som ikke er strengt nødvendig.
Offentlig transport

Dette må du tenke gjennom:

Mange foreldre og besteforeldre er over 65 år. Da er de i risikogruppa for å bli alvorlig syk hvis de blir smittet av koronaviruset. De bør ikke få besøk av barn og barnebarn fra andre steder i landet, eller fra utlandet nå.
Yngre personer og barn med kroniske sykdommer er også i risikogruppen for å bli alvorlig syk av korona. Disse må skjermes fra smitte.
Bor du i Oslo, eller en annen større by med utbredt smitte? Da bør du ikke reise andre steder nå. Du risikerer å spre smitte når du reiser.
Kommer du fra utlandet, må du være 14 dager i karantene. Du skal heller ikke bor under samme tak som personer i risikogruppen.
Har du luftveissymptomer, skal du bli hjemme.
Er du i karantene eller isolasjon, skal du ikke reise, men holde deg hjemme.
Anbefalingene om å holde avstand er skjerpet. Det vil si at det ikke skal være mer enn fem personer i samme gruppe. Vi skal også holde to meter avstand når vi er sammen med andre.
Selv om du har god helse og ikke merker symptomer, kan du utsette andre sårbare personer for smitte. Det kan skje under reisen og dit du kommer.
Vår anbefaling er at du blir hjemme i påska.

Har du familie og venner som vil besøke deg? Akkurat nå er det helt greit å si nei til besøk.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...