Nea Radio

Kan bli slutt på oppkjørte skiløyper i Holtålen

Foto: Per Magne Moan

Grunneiere truer med å forby preparerte løyper over eiendommer dersom kommunen forandrer praksisen for dispensasjonskjøring med snøskuter.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 22.04.2020 kl 21:03

46 grunneiere i Holtålen varsler i et skriv til kommunen at de vil legge ned forbud mot oppkjøring av skiløyper på eiendommene dersom kommunen forandrer praksisen for dispensasjonskjøring med snøskuter, og innfører kjørebok og strammere tidsbegrensing på kjøringa.

Fungerer fint

I brevet skriver grunneierne at dagens ordning har fungert fint i mange år.

– Vi er mange grunneiere i Holtålen kommune som i mange år har bidratt til at foreninger og idrettslag har kunnet preparere og tilrettelegge tur og skiløyper i kommunen. Vi har tilrettelagt dette med at vi har stilt våre eiendommer til dispensasjon, så og si vederlagsfritt og uten noen form for kompensasjon. Dette har i mange sammenhenger vært en ulempe for oss, med at våre interesser innen landbruk, skogbruk og generell bruk av eiendommen har måttet vike, heter det i brevet til kommunen.

Har vist stor velvilje

Grunneierne mener de har vist stor velvilje til at Holtålen har hatt fine traséer til skiaktiviteter gjennom mange år.

– Mange av oss grunneiere har også vist samme velvilje for at Gauldalsløypa skulle bli en realitet. Vi føler at praksisen kommunen har hatt, har fungert fint så lenge den har vært. Mange grunneiere har setre og hytter som brukes på vinteren.

– Dersom dagens praksis endres ved innføring av kjørebok og mer tidsbegrensning, så ser grunneierne det som naturlig at all preparering av ski og turløyper samt utøvelse av leiekjøring opphører på eiendommene fra den dag praksisen forandres, heter det i brevet, som er underskrevet 46 grunneiere fra hele kommunen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...