Nea Radio

Midtre Gauldal

Ingen nye smittede i dag

Foto: Midtre Gauldal kommune

På kommunens hjemmeside meldes det om at ikke er registrert noen positive prøver i dag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Videre skriver kommunen at tallet på nærkontakter i smittekarantene er finregnet 512 stykk. Det er nå snakk om kun et fåtall som er i ventekarantene, siden man går ut av denne typen karantene når nærkontakten man deler husstand med tester negativt første gang.

Vurdering av situasjonen

- At vi nå ikke har nye smittede er ikke uventet, sier Tore Wolden i Midtre Gauldal kommune.

- Dette fordi vi har gått inn i en fase i utbruddet hvor testvolumet er lavt, men det betyr også at det ikke er mange som har utviklet symptomer med behov for test så langt i sin smittekarantene. Dette er meget bra.

Fortsatt forberedt på flere smittetilfeller

- Vi må imidlertid være forberedt på at vi kan få nye tilfeller fortløpende - det har gått fire dager siden mye ble stengt på onsdag, og ut fra vanlig inkubasjonstid for sykdommen vil man fortsatt kunne utvikle symptomer hvis man rakk å bli smittet innen da, sier Wolden som likevel presiserer at det er usannsynlig at smitten har rukket å spre seg i ytterligere flere ledd.

- Dersom ikke noe dramatisk skulle endre seg kan vi anta at vi rakk å sette inn de kraftfulle smitteverntiltakene i tide. Dermed føler vi oss også trygge på at det er forsvarlig blant annet å åpne skolene, på rødt nivå, over helga, sier Wolden.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...