Annonse
Nea Radio

HV trekkes tilbake fra Vauldalen

I to måneder har forvaret med HV 12 bistått politiet ved grensa på Vauldalen.
Totalt har 90 soldater tjenestegjort ved grenseovergangen. Aldri før har HV 12 hatt et større oppdrag, sier områdesjef Jan Gunnar Skogås. Her sammen med avsnittsleder ved Røros og Holtålen lensmannskontor, Øyvind Unsgård. Foto: Marit Manfredsdotter

Militæret hadde siste dag på grensen fredag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 15.05.2020 kl 20:46

Annonse

Politiet i Røros og Holtålen meldte torsdag at Heimevernet avslutter sitt bistandsoppdrag ved grenseovergangen på Vauldalen.

Dette betyr ikke at grenseovergangen åpnes som før. Det sier avsnittsleder ved Røros og Holtålen lensmannskontor, Øyvind Unsgård:

Politiet i Røros og Holtålen har nå altså tatt over grensevakten og har ansvaret for driften av denne fremover.

Områdesjef i HV12, jan Gunnar Skogås sier at til sammen 90 soldater har vært i aksjon under det to måneder lange oppdraget.

– Vi har aldri hatt et større oppdrag, sier Skogås:

Vertinne ved hotellet på Vauldalen, Jorid Skott Svendsen, har huset soldatene og hun sier dette kom godt med i ei ellers vanskelig og tung tid:

Det vil vil fortsatt ha stasjonær kontroll ved grenseovergangen, men den vil være noe redusert fra det høye nivået som har vært. Det vil med andre ord være en kombinasjon av stasjonær kontroll og avpatruljering. Tollvesenet vil også i større grad bistå politiet, samt gjenoppta mer av sine daglige oppgaver.

Det er altså ikke ulovlig å reise til Sverige, men ved innreise til Norge igjen gjelder reglene om 10 dagers karantene og tap av sykepenger/ inntekt, med mindre man er omfattet av unntaksbestemmelsene.

Smittevernreglene baserer seg i stor grad på tillit og dette er noe vi har vektlagt i vår grensekontroll så langt, men også fremover.

– Benytt dere av lokalt næringsliv og fortsett å bidra i denne felles dugnaden, lyder oppfordringen fra politiet i Røros og Holtålen.

Siste dag med gjengen. Foto: Marit Manfredsdotter

Nøkkelord