Nea Radio

Helseførkjan engasjerer seg i Røros Pride

STØTTER RØROS PRIDE: Bak fra venstre, Helsesykepleier Gry Holden, helsesykepleier Bjørg Todalshaug og leder for Røros Pride Hans Oddvar Stuenes. Foran fra venstre: helsesykepleier Kristine Røttereng, barnelege Marius Kaland og helsesykepleier Elisabeth Undhjem. Foto: Per Magne Moan

Røros Pride får stadig med seg flere støttespillere.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 30.01.2020 kl 09:51

Helsesykepleierne i Røros, som også kaller seg selv for “Helseførkjan”, engasjerer seg i sommerens Pride på Røros.

Elisabeth Undhjem er en av førkjan som nå har iført seg arrangementets t-skjorte som synlig bevis på at dette er noe man støtter.

– Vi synes dette er veldig viktig i forhold til det å belyse barn og ungdoms helse og å belyse at det å være forskjellig er greit, sier hun.

Fokuserer på skolene

Det at helsestasjonen for ungdom nå blir med på arrangementet gjenspeiles blant annet i økt fokus inn mot skolene.

– Vi kjører opplegg med undervisning på skolene og markeringer på helsestasjonen. Helt hvordan undervisningen blir lagt opp, skal vi bruke litt tid på nå, sier Undhjem.

– Hjertelig velkommen

Leder for Røros Pride, Hans Oddvar Stuenes, er svært godt fornøyd med å ha fått med helsestasjonen og de ansatte der på lasset. Han innrømmer riktignok at Helseførkjan kom arrangementet litt i forkjøpet.

– Vi hadde helsestasjonen på lista, men de rakk å spørre oss før vi rakk å spørre dem. De ville være med å bidra og det synes jeg er supert, sier Stuenes og mener dette er ekstra viktig inn mot skole, psykisk helse og identitet.

T-skjortesalg

Helsesykepleierne i Røros har altså kledt på seg den rosa eller svarte t-skjorta. Stuenes sier at denne snart kan kjøpes av alle som vil støtte opp om sommerens Pride på Røros.

– Lørdag 8. februar står vi på Domus og selger t-skjorter så da må folk kjenne sin besøkelsestid, sier han.

Røros Pride går av stabelen 25. til 31. mai 2020 og målet med arrangementet er å skape engasjement for et raust lokalsamfunn som inkluderer alle uansett kjønn, legning, etnisitet og religiøs tilknytning. Vi vil arrangere en fargerik og glad feiring hvor du kan være deg selv og elske fritt.

Hør intervju med Elisabeth Undhjem og Hans Oddvar Stuenes her:

Hans Oddvar Stuenes er glad for å ha fått med Elisabeth Undhjem og resten av helsesykepleierne på Røros Pride.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...