Nea Radio

Går for bompenger på Fv. 30

Ras i Svølgja. Arkivfoto: Per Magne Moan.

Røros kommunestyre vedtok mot en stemme å støtte et forprosjekt på fylkesvei 30 mellom Støren og Røros.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Røros kommunestyre vedtok mot en stemme å støtte et forprosjekt på fylkesvei 30 mellom Støren og Røros der utbedringen av veien delvis blir finansiert ved bruk av bompenger.

Forprosjektet koster de tre kommunene Midtre-Gauldal, Holtålen og Røros 250.000 kroner hver. Det forutsetter at fylkeskommunen går inn med 750.000 kroner.

I starten av møtet orienterte leder i samferdselskomiteen i Sør-Trøndelag fylkeskommune, Karin Bjørkhaug, om prosjektet.

I vedtaket heter det videre at kommunestyret ber om å få framlagt en sak med endelig vedtak om bompengefinansiering etter at forprosjektet er gjennomført og nødvendige tiltaksutredninger er gjort.

I saksutredningen heter det at utbedringsbehovet på strekningen er så stort at fylkeskommunen har uttrykt at det ikke vil være mulig å gi Fv. 30 et etterlengtet løft uten bidrag fra bilistene.

All bompengeinnkreving på offentlig veg skal godkjennes av Stortinget, og en bompengeprosess må initieres lokalt og ha lokal forankring.

For å komme videre i en eventuell bompengeprosess, er det behov for å sette i gang et forprosjekt som ser på grunnlaget, behov, mål og muligheter for utbedring av fylkesvegen.

For oppstart av et forprosjekt, er det avgjørende og viktig at alle kommunestyrene aksepterer at forprosjekt som utreder bruk av bompenger og fatter like vedtak.

Etter at forprosjektet er sluttført, vil kommunene ta stilling til om de ønsker å gå videre med en bompengesøknad for fylkesveg 30.

- En viktig sak

Ole Jørgen Kjellmark (H)  sa at samarbeidet gjennom rute 30 er noe av det mest konstruktive samarbeidet kommunen har.

- Jeg håper ingen i kommunestyret mener at Fv. 30 er bra nok. Veien mangler blant annet midtstripe flere steder. Det må gjøres mye med sideterrenget og vi skulle hatt større veibredde. Det er viktig at det gjøres noe. For Røros kommune betyr det at vi får utbedret Gullikstadbakken. Vi skulle også ha gjort noe med de to planovergangene på Harborg og ved Nesvollen, sa Kjellmark.

Isak Busch (Ap) sa at bompenger er ikke søt musikk i hans ører.

- Men jeg er lei av å høre at Fv. 30 er stengt  på grunn av ras og utforkjøringer. Veien skriker etter utbedringer. Ingen jubler over bomvei, men dersom det skal skje noe med veien, så har vi ikke noe annet alternativ enn å gå for bomvei.

Anne Grethe Beck Andersen (Ap) sa at det er viktig å få gjort noe med fotgjengerovergangen ved Fjellheimen. - Farten må senkes fra 60 til 50, mente hun.

Hans Wendelbo (Ap) mente at denne saken må politiseres.

- Det er et viktig ideologisk spørsmål vi tar stilling til. Wendelbo stemte imot innstillingen under voteringen.

Christian Elgåen (SV) sa at det er flere negative aspekter ved bompenger.

- Det en en avgift som rammer alle likt, og de med lavest inntekter som blir hardest rammet. God og sikker vei er viktig og jeg vil støtte innstillinga.

Røros kommunestyre vedtok mot en stemme å støtte et forprosjekt på fylkesvei 30 mellom Støren og Røros der utbedringen av veien delvis blir finansiert ved bruk av bompenger.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...