Nea Radio

Røros kommune:

Flere vil få tilbud om vaksinedose 2 i uke 34

Foto: Illustarsjon

I neste uke får Røros kommune flere vaksiner enn tidligere varslet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I neste uke får kommunen 252 doser Comirnaty (Pfizer) og 900 doser Spikevax (tidligere Moderna).

- Når vi nå får så mange doser kommer vi til å tilby vaksinedose 2 tidligere enn planlagt, sier kommunen i en pressemelding.

Mange vil få dose 2 fra Spikevax

De som har fått dose 1 fra Comirnaty, nå vil få dose 2 fra Spikevax (Moderna).
Både Comirnaty og Spikevax er mRNA-vaksiner. FHI anbefaler at kommunene kombinerer de to vaksinene, slik at flest mulig blir fullvaksinert.

Alle blir direkte varslet
Innbyggerne i Røros vil få en sms med ny time for dose 2.

- Du trenger ikke gjøre noe selv for å få 2. dose tidligere. Alle som har fått 1. dose, vil få en sms fra oss med ny dato for å ta 2. dose. Du skal ikke bestille ny time selv. Du skal heller ikke ringe legesenteret eller vaksinetelefonen for å flytte timen din. Det er Røros legesenter som setter opp nye timer og sender sms via Helseboka. Innbyggere som ikke har mobiltelefon vil bli kontaktet av oss, sier de videre i pressemeldinga.

Slik vurderer FHI Comirnaty og Spikevax

Comirnaty og Spikevax er svært like vaksiner basert på samme teknologi og gir beskyttelse mot det samme proteinet fra viruset (spike-proteinet). Etter den første dosen med én av mRNA-vaksinene har kroppen lært seg å kjenne igjen spike-proteinet. Når det så gis en dose med en annen mRNA-vaksine, vil den friske opp og forsterke beskyttelsen som oppstod etter første dose. (Kilde: FHI)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...