Annonse
Nea Radio

Femundløpet i tospann med Barnekreftforeningen

MOT ETT FELLES MÅL: Jon Anders Kokkvoll, daglig leder i Femundløpet og Anja Viuf, daglig leder i Barnekreftforeningen har sterk tro på samarbeidet. Foto: Marit Manfredsdotter.

- Kreft er den sykdommen flest unge dør av, og gjennom et samarbeid med Femundløpet skal vi sette fokus på det viktige arbeidet som gjøres, sier Anja Viuf, daglig leder i Barnekreftforeningen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

- Kreft er den sykdommen flest unge dør av, og gjennom et samarbeid med Femundløpet skal vi sette fokus på det viktige arbeidet som gjøres, både når det gjelder forskning og støtte til familier som rammes av sykdommen, sier Anja Viuf, daglig leder i Barnekreftforeningen.

Samarbeidet kom til gjennom at Femundløpet tok kontakt med den lokale kreftforeningas representanter på Røros som umiddelbart tok saken videre til et regionalt og nasjonalt plan.

- Femundløpet trenger å bli synliggjort, og kan vi sammen få inn enda mer penger til barnekreftforskning, har vi nådd ett av målene med samarbeidet, sier Jon Anders Kokkvoll, daglig leder i Femundløpet.

Gjennom avtalen vil Barnekreftforeninga blant annet bli synlig både under åpningsseremonien for Femundløpet, ved start og ute på de sju sjekkpunktene gjennom løypa. Røros kirke vil bli belyst i gull, og ambisjonen er at hundekjørerne sammen med Barnekreftforeningen skal skape magiske øyeblikk for barn som rammes av sykdommen og deres familier.

- Vi har mellom 600 og 700 frivillige i Femundløpet. Alle disse vil bli synlige ambassadører, og vi ønsker at barn som er eller har vært syke sjøl skal få muligheten at kjøre eller bli med ut i naturen med et hundespann. I tillegg arbeider vi tett sammen med vår hovedsponsor Rørosbanken om et seminar på Røros som skal handle om kreftforskning, sier Kokkvoll.

Barnekreftforeningen har 14 fylkesforeninger rundt om i Norge. Nå håper både Femundløpet og Barnekreftforeninga at flere trekkhundklubber i landet blir med på opplegget.

- Vi vil være med på å fronte jobben som gjøres før å utrydde barnekreft, og vi mener at trekkhundmiljøet har mye å bidra med i dette arbeidet, sier Jon Andres Kokkvoll: