Annonse
Nea Radio

Røros vgs

Får to nye linjer til høsten

Foto: Per Magne Moan

Men det er fremdeles plass til flere elever ved skolen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Røros videregående skole får tilbake to linjer neste høst.

Det er Design og håndverk som blir endret til Frisør, blomsterdekoratør og interiørdesign og Service og samferdsel som har endret navn til Salg, service og reiseliv.

Artikkelen fortsetter lenger ned på siden

DESIGN OG HÅNDVERK: Også i årene som kommer vil det bli utdannet frisører ved Røros videregående. Foto: Per Magne Moan

Kompletterer

Rektor Hilde Knutsen sier at det kun er Røros som får disse linjene i Fjellregionen.

– Vi har savnet disse utdanningsløpene, så vi er heldige som nå får de tilbake, sier hun og mener utdanningsopplegget i regionen med dette blir mer komplett.

Knutsen sier det i dag er rundt 200 elever ved skolen, som er dimensjonert for 250 elever.

– Vi håper å komme oss opp på 250, men for å klare det så er vi nok avhengig av at vi får elever fra andre kommuner. Men vi er også avhengig av at Røros kommune er en attraktiv plass å bo og arbeide for folk i etableringsfasen, sier hun.

Idrettsfag

Tirsdag inviterte rektor næringslivet på kaffe og pepperkaker og benyttet samtidig anledningen å informere om linjene ved skolen. Hun nevnte da også at skolen ser på muligheten å beholde elever som satser på ulike idretter.

– I samarbeid med idrettslaget gir vi nå toppidrettstilbud på fotball, turn, ski, breddeidrett og muligens også håndball. Det vil si at elevene får noen timer i uken der de får drive med idretten sin. Det er både elever på studiespesialiserende og yrkesfag som har dette tilbudet, sier hun.

Næringslivet jubler

Flere av de frammøtte ga uttrykk for viktigheten av å ha muligheter som gjør at elever kan bli boende hjemme et år eller to ekstra, før de må reise ut for å studere.

Like så ble det gitt utrykk for at mange var glade for muligheten å hente kvalifisert arbeidskraft, gjerne i form av lærlinger fra skolen.

Artikkelen fortsetter lenger ned på siden

NÆRINGSLIVET JUBLER: Gunn Heidi Kværnerød (til venstre) fra Atelier Fjellpryd er glad for å i framtida kunne hente arbeidskraft som er utdannet på Røros. Her i samtale med rektor Hilde Knutsen. Foto: Per Magne Moan

Savner matlinje

På spørsmål om hvilken studieløp hun savner mest, så svarer Hilde Knutsen at hun gjerne så at skolen hadde Restaurant og matfag.

– Dette er en bransje som skriker etter arbeidskraft, men vi kan ikke ha ei linje uten elever. Vi har hatt dette før, men elevtilgangen er for liten, sier hun og viser til at Norge-Østerdal videregående har dette linjetilbudet og at det samarbeides om matfag på tvers av fylkesgrensen.

Hør intervju med Hilde Knutsen her:

Nøkkelord