ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Fylkesvei 30:

Ett skritt nærmere bompengepakke

Ordfører Røros Isak V. Busch Foto: Jørgen Bakken

Første bom er passert på veien til bompengeinnkreving på Fylkesvei 30, i dag gikk formannskapet i Røros Kommune inn for innstillingen med 6 mot 1 stemme.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 15.09.2022 kl 20:33

ANNONSE
Annonse

Kommunedirektør Kjersti Forbord Jensås la frem innstillingen hvor Røros går inn for en bompengepakke sammen med Holtålen og Midtre-Gauldal for en splitter ny fylkesvei 30, mot at bilistene betaler opp mot 169 kroner pr. tur.

Rabatter

Ordfører Isak V. Busch fortalte Nea Radio at det kommer rabattordninger og påpeker at det er en liten gruppe som må betale for hele strekningen, hvor de aller fleste kommer unna med mindre daglige summer.

Nå skal kommunestyret behandle saken, og i tillegg skal Holtålen og Midtre-Gauldal igjennom samme saksgang i løpet av Oktober. Sier noen av kommuenen nei, stopper arbeidet med bompengepakken, men går alle tre kommunene inn for betalingsmetoden vil det fortsatt ta lang tid før du betaler din første krone på veien.

Hør hele intervjuet med Isak V. Busch her.

Hør ordfører Busch forklare gangen i bompengepakken, hvordan det er å kreve inn penger av innbyggerne og hvilke valg han har.

Nøkkelord

ANNONSE