Nea Radio

Stengte dodører på busser:

En gledelig dassnyhet fra Rørosordføreren

isak-veierud-busch

Stor politisk motstand mot låsing av døra på busstoalettene.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Til manges fortvilelse og forargelse har AtB varslet at de vil låse dodørene på sine langdistanseruter i Trøndelag.

I stedet skal bussene stoppe ved enkelte punkter langs rutene, der passasjerer skal kunne gjøre sitt fornødne.

Forslaget har vekket stort politisk engasjement, sier rørosordfører Isak Veierud Busch, som nå har en gladmelding å komme med for alle som ikke har selskapsblære.

– For noen uker siden ble jeg kontaktet av lokale bussjåførers tillitsmann, som varslet om situasjonen. Sammen med partikollega og leder i Holtålen Arbeiderparti, Ann Elisabeth Hansvold, tok jeg kontrakt med andre partikolleger og ordførere i andre berørte kommuner, og vi rettet en henvendelse til våre representanter i hovedutvalg for transport (Red anm: i Fylkestinget) og ba de løfte frem saken, da vi mener dette er et uanstendig forslag.

Veierud Busch sier fylkespolitikerne ikke var vanskelige å be.

– De er raske på labben og agerer. Så får vi et svar fra AtB om at dette er et sikkerhetsspørsmål og at det er en fare for passasjerene knyttet til det.

Rørosordføreren sier denne påstanden faller på sin egen urimelighet, da AtB samtidig planlegger å sette inn busser med inntil 15 ståplasser på strekningen Støren - Trondheim. I tillegg går de bort fra kravet om trepunkts sikkerhetsbelter, slik at passasjerer i fremtiden bare skal sikres med magebelter.

– Vi har jobbet litt frem og tilbake og har nå fått en bekreftelse fra fylkesordfører Tore O Sandvik om at Arbeiderpartiet kommer til å søke flertall på fylket om fortsatt do på bussene dersom sjåførene finner dette nødvendig, sier han bekrefter at signaler fra også andre partier går i deres favør i denne saken.

Hør intervju med Isak Veierud Busch her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...