Nea Radio

Ålen:

Så er 1. mai i boks

FjellTV var på plass foran Hovet og gjorde opptak av appeller og taler. Foto: Per Magne Moan

Onsdag ettermiddag ble arrangementet spilt inn.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 29.04.2020 kl 23:58

Et av vårens høydepunkt for mange er 1. mai. Ikke bare er det den første dagen i vårmåneden mai, men mange steder markeres arbeiderbevegelsens store dag i form av ulike arrangement.

I Ålen har det i "alle" år vært demonstrasjonstog med påfølgende arrangement i samfunnshuset og de senere årene i Hovet.

I fjor toppet dette seg med Trond Giske som hovedtaler - et arrangement som trakk fullt hus og med flere riksmedier til stede. NRK sendte Giskes tale direkte.

Denne gangen blir det en svært annerledes markering av dagen.

Artikkelen fortsetter lenger ned på siden

1. maikomiteen på plass ved statuen av Rallaren og hans hustru. Foto: Per Magne Moan

Korona

Koronapandemien har ført til at alt av store folkeansamlinger og arrangement er avlyst i sine kjente former - også arbeiderbevegelsens store dag.

Derfor har man sett seg om etter andre måter å feire og markere på.

Om det skyldes suksessen mange artister har hatt de siste ukene med nettkonserter, vites ikke, men flere steder blir også 1. mai denne gangen markert i cyberspace - eller på nettet.

Streames på nett

Onsdag ettermiddag var FjellTV på plass utenfor Hovet og gjorde opptak av arrangementet.

1. maikomiteen var på plass med faner og flagg og det ble holdt flere appeller.

Men demonstrasjonstog blir det ikke denne gangen. Det sier leder i Holtålen Arbeiderparti, Ann Elisabeth Hansvold som sammen med lederen i det lokale Fagforbundet, Monika Hellandsjø, slo av en prat med Nea Radio etter at opptakene var i boks og 1. mai unnagjort i god tid:

Monika Hellandsjø (til venstre) og Ann Elisabeth Hansvold

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...