Nea Radio

Korona:

Bistår lokalt næringsliv

Foto: Øystein Engan

Røros kommune og Røros næringshage vil bistå bedriftene som nå har behov for hjelp.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 23.03.2020 kl 08:02

Røros kommune ønsker å bistå det lokale næringslivet på Røros i den pågående situasjonen koronaviruset har skapt.

- Vi ser med stor bekymring på situasjonen bedriftene befinner seg i. Ikke minst de menneskelige aspektene i dette. Det er viktig at vi jobber sammen i tiden framover for å begrense de negative konsekvensene, heter det i ei pressemelding fra kommunen.

Stor bredde

- Bredden i næringslivet på Røros er stor. Vi har alt fra store industribedrifter til mindre reiselivs-, handels- og kulturnæringer. Vi har også en viktig landbruks- og foredlingsindustri. Alle er bidragsytere til lokalsamfunnet vårt.

Røros har også en sterk merkevare. Det viste merkevaremålingen i 2019. Merkevaren er viktig for Røros som samfunn – både for innbyggere og tilreisende. Dette er en styrke som vi alle skal ivareta i tiden framover, heter det videre.

Tilbud til bedrifter som har behov for bistand

Røros kommune vil samarbeide tett med Rørosregionen næringshage for å gi et best mulig tilbud til de bedriftene som nå har behov for bistand. Dette gjelder i hovedsak generell bedriftsrådgivning. Det kan være; økonomisk rådgivning, bistand med lovverk som regulerer permitteringer, muligheter rundt ekstraordinære tiltak og støtte, og smittevernstiltak. Næringshagen har også oversikt over endringer som blir vedtatt i virkemiddelpakker fra det offentlige. De har også oversikt over hvilke andre offentlige tiltak bedriftene kan benytte seg av.

I dag har kommunen dessverre ingen konkrete økonomiske tiltak å bistå næringslivet direkte med. Det utelukker ikke at slike tiltak kan komme. Vi jobber fortløpende for å se på muligheter for dette, skriver kommunen.

Dere kan ta kontakt med oss

- Det er viktig at dere tar kontakt uansett hvilke spørsmål dere måtte ha rundt den pågående situasjonen. Vi skal forsøke å bistå så langt som mulig i en tidlig fase.

- Vi ønsker å få tilbakemeldinger fra bedriftene selv om eventuelle endringer i driften. Dette kan for eksempel være permitteringer eller betydelig ordresvikt. Kommunen har et overordnet ansvar for å tilrettelegge rammebetingelsene for næringslivet. Det er viktig at vi fortløpende får den informasjonen vi trenger fra dere, og så tidlig som mulig.

Eget kontaktpunkt for bedrifter

- Vi har opprettet en egen e-postadresse som bedrifter i Røros kommune kan kontakte oss på. Den finner dere på kommunens næringssider. Den kan dere bruke til å sende oss utfordringer og spørsmål rundt koronasituasjonen.

- Vi formidler alle henvendelser til den vi mener best kan ivareta den enkelte bedrifts behov.

Rørosregionen næringshage har også en egen side med informasjon om koronaviruset for næringslivet.

Røros kommune gjør oppmerksom på at dette tilbudet gjelder for bedrifter i Røros kommune.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...