Nea Radio

BILDESERIE: Historisk 1. mai på Røros

HISTORISK TOG: Omlag 70 deltok i 1. mai-toget på Røros. Foto: Nils Kåre Nesvold

For første gang arrangerte LO, SV, AUF og Arbeiderpartiet et 1. mai-arrangement på Røros. - Det er historisk, sa konferansier Isak Busch. Det var også 25 år siden det forrige gang var 1. maitog i Bergstaden.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

For første gang arrangerte LO, Røros SV, Røros AUF og Røros Arbeiderparti et 1. mai-arrangement på Røros. - Det er historisk, sa konferansier Isak Busch.  Det var også 25 år siden det forrige gang var 1. maitog i Bergstaden.

Hovedtaler på Røros var nestleder i Arbeiderpartiet, Trond Giske. Et hovedtema i talen var den økende arbeidsledigheten, men Giske langet også kraftig ut mot regjeringspartiene, og spesielt FrP for brutte valgløfter: (Flere bilder lenger ned på siden)

(I innslaget hørte vi Martin Morken, leder i Røros AUF, og nestleder i Arbeiderpartiet, Trond Giske).

1. mai på Røros startet med bekransning av minnesmerket av Johan Falkbergets grav og besøk på sykehjemmene. Programmet fortsatte med musikk på Nilsenhjørnet med Andreas Sandnes, musikk av janitsjaren, bekransning av Bergmannen og hans hustru og tale ved Frode Strickert.

Omlag 70 personer deltok i 1. maitoget fra Nilsenhjørnet til Sangerhuset. Blant parolene var "Ja til human asylpolitikk" og "Arbeid for alle".

Programmet i Sangerhuset var variert med mye underholdning, appeller og taler - alt i solidaritetens tegn. Sangerhuset var fullt av folk og veteran Knut Brandstorp sto for en del av underholdninga. Videre sang og spilte Ela Ødegård og Arnt Erik Bukkvoll.

Ilja Nikoline Buvarp Kalvik og Ådne Lillebudal Sandnes holdt ungdomsappell og tok blant annet for seg den økende arbeidsledigheten. Varaordfører Bjørn Salvesen holdt appell om internasjonal solidaritet. 

Også konferansier Isak Busch tok opp temaet arbeidsledighet.

 - Vi har en regjering som ikke løfter en finger for gjøre noe med arbeidsledigheten, sa han blant annet.

Arrangementet ble avsluttet med Internasjonalen som allsang. 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...