Nea Radio

Nea Radio

Åse Berg og Jon Ryen får Røros kommunes kulturpris

Røros kommunes kulturpris 2014 tildeles Åse Juveli Berg og Jon Skjølsvold Ryen for sin mangeårige innsats rundt Ratvolden og Johan Falkbergets diktning

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Hovedutvalg for kultur vedtok tirsadag at  .

Ekteparet Åse Juveli Berg og Jon Skjølsvold Ryen har gjennom 25 år jobbet for å gjøre Johan Falkbergets liv og diktning kjent for nye generasjoner. De har drevet omvisning og kulturformidling på Ratvolden i mange år. Åse og Jon har vært sentral i svært mye av det arbeidet som har foregått knyttet til Johan Falkberget og Ratvolden. Her nevnes det bl.a. at de i mange år hadde et hovedansvar for omvisningene på Ratvolden, i dag er denne omvisningen overtatt av destinasjon Røros, men fremdeles er de en del av den staben som driver omvisning på Johan Falkbergets hjemsted.  Åse har vært sentral i arbeidet med onsdagskvelder på Ratvolden. Onsdagskveldene er blitt et begrep i arbeidet knyttet til Johan Falkberget og Ratvolden. Disse kveldene foregår i den perioden på sommeren når det er omvisning på Ratvolden. Viktig er det også å fremheve at Jon har hatt en sentral oppgave med å ta vare på og pleie kulturlandskapet rundt vår dikterhøvdings hjemsted. Dette er et arbeid han skjøtter også i dag.

Jon og Åse har begge vært sentral i Falkberget-Ringen og i det arbeidet som der blir gjort. Mange arrangementer og seminarer arrangert av denne ringen har vanskelig kunne blitt gjennomført uten den innsatsen som  Åse og Jon har lagt for dagen.

Man kunne ha nevnt uendelig mere som Åse og Jon har hatt hele eller deler av ansvaret for når det gjelder Johan Falkberget og Ratvolden. De har holdt en mengde Falkberget-foredrag tilpasset ulike publikumsgrupper. De har ved flere anledninger tatt initiativ til at alle med navnet An-Magritt har blitt invitert til treff i ulike settinger.  Åse var i mange år sentral i Røros litteraturlag og litteraturfest Røros, hun har også forfattet boken «I loddsnorens tegn» som er en samling av Falkbergetsitater. Viktig er det også å nevne at Åse og Jon har vært sentral i arbeidet med å knytte sammenhenger mellom Rugeldalen - Ratvolden og Johan Falkberget.

I 2011 mottok Åse og Jon Det kongelige Videnskabers Selskab minnemedalje i gull for kulturbevaring og kulturskaping i Røros kommune. Dette viser at det arbeid de har lagt ned har blitt lagt merke til langt utover vår kommunegrense. Det er svært velfortjent at Åse Juveli Berg og Jon Skjølsvold Ryen mottar Røros kommunes kulturpris 2014.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...