Nea Radio

Nea Radio

Årets Fjelltrainee-stillinger er lyst ut

I fjor var det 60 søkere, og fem unge nyutdannede fikk starte yrkeskarrieren sin i regionen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I fjor var det 60 søkere, og fem unge nyutdannede fikk starte yrkeskarrieren sin i regionen. Nå er årets Fjelltrainee-stillinger lyst ut, og næringshagen håper på like mange gode kandidater i år.

Rørosregionen Næringshage - som er næringshage for Røros- og Tynsetregionene - har ansvaret for Fjelltrainee-


ordningen.

I en pressemelding skriver næringshagen at dette er en regional traineeordning for Rørosområdet og Nord-Østerdalen, og omfatter kommunene Holtålen og Røros i Sør-Trøndelag, Os, Tolga, Tynset, Alvdal, Rendalen og Folldal i Hedmark.

Årets søknadsfrist for traineer er 1. mars. Vi håper mange i regionen vil hjelpe oss og spre budskapet om at det nå er mulig å søke på disse stillingene, sier Bård Sundmoen Aas, rådgiver i næringshagen og ansvarlig for Fjelltrainee.

Bachelor eller Master

Et ordinært Fjelltrainee-program går over to år hvor Fjelltraineen er ansatt i inntil tre bedrifter. Dette kan imidlertid tilpasses etter bedriftenes og Fjelltraineens behov og ønsker.

For å bli Fjelltrainee stilles det krav om bestått bachelor og/eller masterutdanning. Alle nyutdannede studenter som oppfyller disse kriteriene kan søke, og vil deretter gjennomgå en ordinær søknadsprosess med Rørosregionen Næringshage og hver enkelt aktuell arbeidsgiver som skal ta inn en Fjelltrainee.

I år lyses det også for første gang ut et Knowledge Transfer Partnership (KTP)-prosjekt. Ved et KTP-prosjekt vil den nyutdannede få jobbe med ett spesielt utviklingsprosjekt i én bedrift. Prosjektet varer fra ett til to år. Under prosjektet blir det veiledning fra høyskole/universitet og fra rådgivere fra næringshagen.

En unik start på yrkeskarrieren

Fjelltrainee gir muligheten for en unik start på yrkeskarrieren, sier Helene Ilvang som selv har utdanning som siviløkonom med spesialisering i entreprenørskap og innovasjonsledelse og er trainee i næringshagen.  - I tillegg til de faglige utfordringene på hver enkelt arbeidsplass har vi som er Fjelltraineer også et sosialt og godt nettverk oss imellom.

Å være trainee er den beste måten å lære så mye som mulig på kortest mulig tid, sier Anders Ruud Skyvulstad. Anders er har mastergrad i samfunnsøkonomi fra BI og er Fjelltrainee i Rørosbanken.

 

I årets utlysning søkes det etter nyutdannede innen mange ulike kompetanseområder: økonomi, markedsføring, ledelse, bygg, elkraft, energi og miljø, industriell økonomi og teknologiledelse, hotell og reiselivsfag, mediefag og kommunikasjon. Mulighetene er mange, og næringshagen legger gjerne til rette for tverrfaglige muligheter.

Verdifullt for bedriftene

Det er ingen tvil om at det er utrolig verdifullt å få tilført kompetanse utenifra, sier Torill Østvang, HR-Ansvarlig i Scandinavian Business Seating Røros. - Vi har hatt mange traineer opp gjennom årene og alle har fungert veldig bra. Det beste er nye friske øyne og fersk kompetanse utenfra.

Vår nåværende Fjelltrainee, Frøydis Saltnes, utkonkurrerte nettopp utrolig mange svært godt kvalifiserte søkere, og har fått fast jobb som produksjonsplanlegger hos SB-Seating, avslutter Østvang.

Frøydis har utdanning innen industriell økonomi og teknologiledelse fra NTNU, og kom til Røros gjennom Fjelltrainee-ordningen i fjor høst.

Benytt muligheten

Næringshagen har en stor oppfordring både til privatpersoner og næringsliv i hele regionen:

Hjelp oss med å gjøre denne utlysningen kjent. Vi ønsker så mange godt kvalifiserte søkere som mulig fra hele landet. Utlysningsteksten ligger i sin helhet på næringshagens nettsider: roroshagen.no/bli-fjelltrainee/

Dessuten oppfordrer vi næringslivet spesielt til å nå kjenne sin besøkelsestid og benytte denne muligheten! I fjor hadde vi 60 søkere, og klarte å få ansatt 5 traineer. Kan vi slå rekorden fra i fjor? Vi trenger at næringslivet er på banen og ønsker de unge nyutdannede velkommen, sier Bård Sundmoen Aas.

Tror du at din bedrift kan ha bruk for en trainee er oppfordringen å henvende seg direkte til næringshagen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...