Nea Radio

Rørosbudsjettet

Ap og SV satser på barnefamilier og miljø

Isak Veierud Busch og Christian Elgaaen. Foto: Per Magne Moan

Torsdag behandler kommunestyret budsjettet for 2020.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I en pressemelding skriver samarbeidspartiene Ap og SV at de satser på barnefamilier og miljø i kommunebudsjettet for Røros.

– Vi vil innføre søskenmoderasjon på tvers av barnehage og SFO. Dette vil føre til mindre utgifter for dem med barn i både barnehage og SFO. Innføringen av dette vil skje fra august 2020, sier ordfører Isak V. Busch (Ap) og varaordfører Christian Elgaaen (SV).

Videre satser partiene i budsjettet på miljøtiltak i næringslivet, ved at kommunen stiller midler til disposisjon for miljøsertifisering. Ellers er kommunens budsjett fullt av gode klimatiltak, for eksempel vil el-biler bli en del av kommunes bilpark i løpet av året. Det vil bidra til å senke kommunens klimagassutslipp.

– Ellers fremmer vi forslag om å få utredet effekter av å øke grunnbemanningen innenfor oppvekst og helse, samt et ønske om en gjennomgang av gebyrer og saksbehandlingstider innenfor byggesak.

Årets budsjett er preget av stramme rammer, og det er begrenset hvor mange endringer som kan gjøres nå. Det må understrekes at budsjettprosessen pågår gjennom store deler av året. De folkevalgte har allerede vært med på å løfte fram nytt bibliotek, boligpolitikk og næringsutvikling som prioriterte områder i budsjettet.

En noe spesiell sak i årets budsjettbehandling er familieparken på Doktortjønna. For å sikre driften der i 2020 bevilger kommunestyret de nødvendige midlene, med krav om at driften finansieres permanent gjennom staten og MiST fra 2021.

– Doktortjønna er en perle, og et viktig tilbud for både fastboende og turister. Her er det mange aktiviteter og formidling av både natur og kultur. Vi har rett og slett ikke råd til å miste dette, selv om det er beklagelig at kommunen må stille opp med midler for å få det til, uttaler Busch og Elgaaen i pressemeldingen.

Begge har jobbet mye med denne saken over lang tid, helt fra prosessen med reautorisasjon av nasjonalparksenteret til dagens situasjon der Rørosmuseet må drifte. Det er helt avgjørende at det jobbes godt neste år for å få til en sikrere og fast finansiering.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...