Nea Radio

2019 ga omsetningsrekord på over 200 millioner kroner for Ren Røros

Direktør i Ren Røros, Arnt Sollie. Foto: Ren Røros AS

Opplever suksess med blant annet digitale roboter.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I følge en pressemelding så leverte konsernet Ren Røros i 2019 en rekordomsetning på 202 millioner kroner, som ga et driftsoverskudd på 34 millioner kroner. Ordinært resultat før skatt var på 13,4 MNOK, 24 prosent over budsjett.

– Et driftsoverskudd på 34 millioner gjør at konsernet har stor finansieringskapasitet over drift, og investeringene blir derfor finansiert med en kombinasjon av lån og drift. Ambisjonen er å styrke egenkapitalen fra 2021, og vår vekststrategi skal sikre at selskapet raskest mulig kommer over i en normal utbytteposisjon, sier Arnt Sollie, administrerende direktør i Ren Røros.

Nye tilskudd til konsernet

I 2019 etablerte selskapet Ren Røros Intelligent Automation, som jobber med digitale roboter. Intelligent Automation har på kort tid vokst til å bli det største miljøet innen sitt fagområde i Midt-Norge, og er godt posisjonert for den digitale utviklingen Norge og verden ser nå etter utbruddet av korona.

I tillegg har Ren Røros investert i Elekt, et innovativt selskap som utvikler en ny plattform og økosystem for salg av strøm til sluttbruker.

Store investeringer

I 2019 har Røros E-verk Nett hatt stor aktivitet på Tolga-prosjektet, der oppgradering og nybygging handler om forsyningssikkerhet til Røros, og om å sikre nok energi til videre vekst på Røros for både næringsliv og private. Dette er konsernets største investering noensinne, og har en kostnadsramme på ca. 80 millioner kroner.

Ren Røros Digital har hatt stor aktivitet i 2019 med fiberutbygging på Røros, en investering som er kostnadsberegnet til ca. 30 millioner kroner. Med koronapandemien som kom i mars 2020, ble viktigheten av en sikker og god bredbåndstilgang tydeliggjort ytterligere.

Fra e-verk til Ren Røros

2019 ble det første hele driftsåret for Ren Røros etter gjennomføring av de lovpålagte selskaps- og merkevaremessige skillene vedtatt av NVE. Røros E-Verk Nett AS måtte skilles fra annen konkurranseutsatt virksomhet.

– Ren Røros har vært tidlig ute i denne omstillingen, og kan nå sette fart i å gripe markedsmulighetene som endringene i energibransjen byr på, avslutter Sollie.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...