ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Pride-markering i Trondheim som planlagt:

Arrangøren håper å se mange i fargerike klær

AVLYST: Tirsdagens Solidaritetsmarkering på Torvet i Trondheim er avlyst. Foto: MATHIAS MOENE RØD / NRK

I samarbeid med de skeive organisasjonen i Trondheim, inviterte Trondheim kommune tirsdag til Solidaritetsmarkering på Torvet i Trondheim. Politiet i Trondheim anbefaler ikke å avlyse arrangementet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 27.06.2022 kl 19:25

ANNONSE
Annonse

Mandag kveld var det planlagt en støttemarkering på Rådhusplassen i Oslo. På bakgrunn av informasjon fra PST, frarådet politiet folk å møte opp.

-På bakgrunn av informasjon fra PST og at det skeive miljøet er en del av fiendebildet til ekstreme islamister, er politiets klare anbefaling at kveldens Pride-arrangement i Oslo utsettes og eventuelt andre Pride-arrangement andre steder i landet, blir vurdert utsatt inntil videre, sier politidirektør Benedicte Bjørnland i en pressemelding.

Tirsdag ettermiddag har Trondheim kommune i samarbeid med de skeive organisasjonene i Trondheim, invitert til en Solidaritetsmarkering på Torvet.
Mandag kveld har arrangørene sittet i møte om trusselsituasjonen og mulig avlysning.

Det var en godt fornøyd leder av Trondheim Pride som like etter klokken 19 ringte til Nea Radio.

- Vi gjennomfører arrangementet i Trondheim som planlagt, sier Eivind Rindal på telefon like etter at møtet var slutt.

- Det lokale politiet uttrykker i samråd med PST lokalt at det ikke foreligger en lokal trusselsituasjon som tilsier avlysning, opplyser Rindal videre.

Tirsdagens Solidaritetsmarkering på Torvet i Trondheim vil derfor gå som planlagt. Rindal håper nå at folk kler seg etter været.

- Ha på gode, men fargerike klær, er Rindals klare anbefaling, som håper mange tar turen til Torvet tirsdag ettermiddag.

Nøkkelord

ANNONSE