Nea Radio

NTE og Trønderenergi ønsker å slå sammen nettselskapene

Styreleder i NTE Bjørnar Skjevik og styreleder i TrønderEnergi Per Kristian Skjærvik. Foto: Hroar Wold Nordhaug

Målsetningen er å etablere et av Norges største, mest effektive og kompetente nettselskap.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 28.02.2018 kl 12:57

NTE og Trønderenergi er enige om hovedprinsippene for å etablere et felles nettselskap. Et felles nettkonsern vil fra starten av ha mer enn 230.000 kunder og rundt 450 medarbeidere, og vil være Norges tredje største nettselskap basert på nettkapital.

– Energibransjen står ved et veiskille. Vi har forberedt oss i lang tid, og timingen er god for at TrønderEnergi nå gjør viktige veivalg for hva og hvordan vi skal satse fremover, sier konsernsjef Ståle Gjersvold i ei pressemelding.

Lokalisering på Stjørdal

Partene er enige om at administrasjonssenteret for det nye nettkonsernet skal være på Stjørdal.

– Valget av Stjørdal som lokasjon for det nye planlagte nettselskapet er en forretningsmessig klok beslutning som også er god i et samfunnsperspektiv. Den gleder meg selvfølgelig stort, sier ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes.

Årsaken til at valget falt på Stjørdal er at det er plassert midt i regionen, og at det gir et godt utgangspunkt for videre strukturell vekst.

Ønsker større sammenslåinger på sikt

Partene har som mål å legge frem et endelig beslutningsgrunnlag for sine styrende organer innen 1. juni i 2018. Videre er målsettingen at integreringen av selskapene kan starte i andre halvår i 2018.

På sikt er ambisjonen en enda større samling av nettselskaper, fra Dovre i sør til Saltfjellet i nord.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...