Nea Radio

Ordinær undervisning etter ferien:

Gjør ikke som Norges Toppidrettsgymnas

Det blir ordinær klasseromsundervisning ved Meråker videregående skole etter juleferien. Foto: Henrik Einangshaug

Norges Toppidrettsgymnas på Lillehammer bestemte nylig at all undervisning første uken etter juleferien gjennomføres digitalt. I Meråker velger skolen å gjennomføre undervisningen som normalt, selv med elever fra hele landet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Tidligere denne uken, kom det frem at Norges Toppidrettsgymnas (NTG) på Lillehammer velger å vente med klasseromsundervisning på nyåret. Toppidrettsgymnaset opplevde i august et stort smitteutbrudd, og med det friskt i minne, velger skolen å gjennomføre undervisningen digitalt første uken etter juleferien.

- Vi tar ingen sjanser. Vi har ingen kontroll på hva elevene har med seg tilbake etter juleferien, der de har vært på farten over hele landet, sa toppidrettssjef ved NTG Lillehammer, Trond Hårberg, i en uttalelse til MittLillehammer.

Undervisning som normalt

Siden starten av skoleåret har undervisningen ved Meråker vgs foregått som normalt. Skolen har elever fra hele landet, i tillegg til noen utenlandske elever. Rektor ved Meråker VGS, Bjørg Sissel Kvannli, sier at skolen allikevel ikke velger å gjøre som NTG på Lillehammer.

- I utgangspunktet har vi ikke planlagt digital undervisning den uken, vi har pr. i dag planlagt vanlig skole. (…) Vi kommer til å ha et godt fokus på smittevern uansett, men har planlagt vanlig skole, også får vi hvis ting endrer seg vurdere om vi må gjøre noen andre tiltak, sier Kvannli til Nea Radio.

- Jeg kan ikke si at jeg går rundt å bekymrer meg, er mer opptatt av at vi har gode tiltak som forebygger og ivaretar den helsesituasjonen, og at samtlige elever har en god skolehverdag.

Skolen legger samtidig til rette for at elevene har et sted å være, dersom de må i karantene.

- Vi har lagt en plan med de som reiser hjem til Sverige og Finland når de kommer tilbake og må i karantene. Nå er det slik at har du egen hybel og tilgang til det som står i forskriften, så går det å ha karantenetiden der. Vi har også sportstunet som er tilrettelagt for å kunne være i karantene, og de som har behov for det vil kunne være der.

Møte i beredskapsgruppen

Bjørg Sissel Kvannli sitter i Meråker kommunes beredskapsgruppe, som ukentlig har møte med Leif Edvard Muruvik Vonen, kommuneoverlege for Stjørdal og Meråker. I mandagens møte vil bl.a. oppfordring til testing ved ankomst bli tema.

- På mandag skal vi diskutere om det skal oppfordres til testing når de kommer tilbake, eller om vi skal legge opp til generelt at vi er oppmerksom på det med sykdom, avstand og vaske hender de første dagene etter ankomst.

Lite sykdom ved skolen

Flere av skolens 140 elever har lang hjemreise til jul. Med elever fra Båtsfjord i nord, til Stavanger i sør, velger skolen å gjøre hjemreisen til elevene enklere, ved at de to skoledagene neste uke foregår digitalt.

- Det er ikke siste skoledag før tirsdag den 22., men vi har lagt en plan for at elevene får digital undervisning mandag og tirsdag. Da kan elevene begynne å forflytte seg hjemover i løpet av helgen.

Kvannli innrømmer at skolen var spent på starten av skoleåret, men at godt smittevern har vært fokus fra dag en.

- Når vi startet nå i høst, var vi selvfølgelig litt spent når elever fra hele landet kom. Vi har hatt veldig godt fokus på smittevern fra dag en. Hatt gode rutiner, og vært i gangene på morgenen å passet på håndvask.

- Høsten har for vår del gått bra, vi har ikke hatt smitte i skolen, og vi har ikke måtte hatt hjemmeskole, elevene har vært på skolen hver eneste dag.

Det er pr. i dag kun et kjent smittetilfelle i kommunen, i tillegg til et ved Lian Trevarefabrikk i høst.

Skryter av elevene

Det er liten tvil om at skoleåret til nå har vært ulikt det elevene ved idrettsgymnaset er vant til. Skolens elever drar flere ganger i året på treningssamlinger til forskjellige steder i Norge og utlandet, noe koronapandemien i år har satt en stopper for.

- Det har selvfølgelig vært en del omorganiseringer av aktiviteter. Samlinger som har vært planlagt i Sverige og andre steder har vi måtte avlyst, og isteden hatt hjemmesamlinger.

Siden pandemien slo til i Norge i midten av mars, har skolene rundt om i Norge måtte gjennomføre undervisningen digitalt, i tillegg til oppdelinger i kohorter, samt ekstra fokus på smittevern. Rundt omkring på Meråker VGS er det utplassert håndsprit, og lagt til rette for god plass mellom stoler og bord. Kvannli skryter av elevenes innsats for å ta vare på hverandre i denne tiden.

- Elevene har vært veldig flink til å ivareta hverandre, trene og gjøre de tingene de har mulighet til å gjøre. Så er det kanskje litt trygt å være i Meråker nå i høst, når vi ikke har hatt så mye annet i rundt som påvirker oss.

Hør hele intervjuet med Bjørg Sissel Kvannli her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...