Nea Radio

Ragnhild og Rolf Martin har tatt med seg familien til New Zealand for noen måneder, og nå feirer de jul på andre siden av jordkloden. Foran: Iver og Ella. Bak fra venstre: Beret, Ragnhild, Ane og Rolf Martin. Foto: Privat

Jul på andre siden av jorda:

- Vi har en nisse på surfebrett i toppen av treet

Ragnhild Grønskag og Rolf Martin Snustad tok med seg familien sin og flytta til New Zealand tidligere høst, og nå feirer de jul på andre siden av jordkloden.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 29.12.2022 kl 11:16

- Jeg har blitt skikkelig solbrent, sier Beret entusiastisk over FaceTime og direkte i Trønderfrokosten med Baard Danielsen.

Hun er den nest eldste i søskenflokken til familien Grønskag-Snustad, og nå har klokka passert 20.00 hos dem. I Norge er det tidlig morgen ennå, siden vi ligger i en tidssone 12 timer etter.

Har ikke julestemning

Ane, Beret, Ella og Iver har flyttet til New Zealand for en stakket stund - nærmere bestemt Auckland - sammen med mamma Ragnhild Grønskag og pappa Rolf Martin Snustad. Hovedårsaken til det er at Rolf Martin er i gang med en PhD og veilederen hans er fra New Zealand.

Annonse

Der er det sommer akkurat nå, og Iver, som er minstemann i familien, føler ikke at det er helt julestemning.

- Men vi har juletre og pakker under det, forteller han.

- Og vi har laga julelenker, vi har julestrømper, vi har adventskalender og i toppen av juletreet har vi en nisse som står på surfebrett, ler han.

Familien skal hjem til Norge igjen i mai, for da skal Ane, den eldste i søskenflokken, konfirmeres.

Hør hele intervjuet med familien i New Zealand her:

Nøkkelord