ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Godt besøkt:

Solgte for 1.2 millioner kroner mer enn sist

Direktør ved Stiklestad Nasjonale kultursenter, Heidi Anett Øvergård Beistad. Foto: Karin Jegtvik

Stiklestad Nasjonale Kultursenter er svært fornøyd med årets Olsokdager. 13.000 publikummere fikk med seg årets "Spelet om Heilage Olav". Det er 3.000 flere enn sist det ble satt opp.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 31.07.2022 kl 21:09

ANNONSE
Annonse

Etter to år med pandemiavlysning kunne Stiklestad Nasjonale Kultursenter (SNK) endelig gjennomføre Olsokdager på Stiklestad med Spelet om Heilag Olav igjen.

Ble større og viktigere

Olsokdagene startet tirsdag 26. juli og varte helt til søndag 31. juli. Det ble seks festivaldager preget av temaet «Fri», og som inneholdt et rekordstort talerstolprogram, tidenes mest ambisiøse Olsokutstilling med kunstnerkollektivet Pride Art, konsertopplevelser og mangfoldige bidrag fra lokalsamfunnet.

* Les også: - Dette er frihet

- Olsokdagene 2022 ble en større og viktigere festival enn vi kunne ha forestilt oss. Det har vært dypt imponerende å se forestillingen det enorme apparatet bak Spelet om Heilag Olav har skapt og selvsagt veldig gledelig at så mange fikk med seg årets oppsetning, sier direktør i SNK, Heidi Anett Øvergård Beistad, i en pressemelding søndag kveld.

- I tillegg traff årets festivaltema en tydelig nerve i samtiden. Spesielt stort inntrykk har det gjort å oppleve årets olsokutstilling «Queer Spirit» av og med Pride Art og hvilken mottakelse den har fått. Årets olsokdager har virkelig vist både mangfoldet og styrken i symbolstedet Stiklestad. Jeg er enormt takknemlig for alle de som har bidratt til å gjøre det mulig.

3.000 flere enn i 2019

Årets utgave av Spelet om Heilag Olav, med Odin Waage som ny i tittelrollen og Hanne Skille Reitan som Gudrun, gjorde et sterkt inntrykk på både anmeldere og publikum. Både Trønder-Avisa og Adressa kastet firer, og flere publikummere sa årets oppsetning var den beste de hadde sett.

* Les også: En gripende forestilling

- Regissør Peer Perez Øyan hadde sammen med resten av det kunstneriske teamet, og med uvurderlige bidrag fra frivilligheten, blant annet videreutviklet sin bruk av symbolske rekvisita og store koreografiske grep. Årets spel var dynamisk og fargesterkt, storslått og samtidig nært, skriver SNK i pressemeldingen.

* Les også: Bruker hele ferien på spel

Totalt så vel 13 000 publikummere årets spel. Det er 3000 flere enn i 2019, som var sist "Spelet om Heilage Olav" ble satt opp.

- Vi er svært fornøyde med besøket på spelet, sier avdelingssjef på Stiklestad Ingegerd Eggen.

- I tida etter pandemien registrerer vi at mange kulturaktører sliter med billettsalg og vi har vært særdeles spente på hvordan dette ville slå ut for spelet.

Hun legger til at de derfor er veldig glade og lettet over å ha solgt billetter for om lag fire millioner kroner. Samme tall for 2019 var på cirka 2.8 millioner kroner.

Premieren på "Spelet om Heilage Olav" gikk av stabelen onsdag 27. juli. Foto: SNK/Øyvind Malum

40.000 var innom

Olsokdagene på Stiklestad 2022 sitt mangfoldig program nådde et bredt sammensatt publikum. Åpningskonserten med Trygve Skaug, Kongerekka med Are Sende Osen og Visekvelden med Verdal Teaterlag fylte borggården.

* Les også: Her lurer Trygve Skaug bassisten

I tillegg hadde også festivalprogrammet et bredt utvalg av gratisopplevelser: alle programposter og omvisninger i tilknytning til Olsokutstillingen, alle olsokkroer og allsang med Olsokkoret. For tredje år inviterte også SNK sammen med Verdal kommune til olsokbåltenning for å markere at det er åtte år igjen til Nasjonaljubileet 2030.

Bålet ble tent av representanter fra elleve ulike nasjonaliteter bosatt i Verdal sammen med Marit Arnstad som holdt tale i forbindelse med båltenningen.

- Mange gratis arrangement gjør en eksakt tallfesting vanskelig, men vi anslår at rundt 40.000 besøkende var innom Stiklestad disse dagene, skriver SNK i pressemeldingen.

Hør intervjuet med direktøren ved SNK, Heidi Anett Øvergård Beistad, under Olsokdagene:

Nøkkelord

ANNONSE