Nea Radio

Korona:

Musikkbransjen taper store penger

Taper store penger: Sverre Bjarne Inndal er både artist, bookingagent og produsent. Han er en av mange som taper store penger i denne tiden, uten arrangement og konserter. Foto: Espen Storhaug

Konserter og arrangementer avlyses. Alle som har tilknytning til musikkbransjen taper store penger som følge av koronaviruset.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 13.03.2020 kl 21:31

Frilansmusikere, platestudio, bookingbyråer og arrangører taper store summer hver dag, nå som koronaepidemien herjer landet vårt.

Fredag ble den økonomiske tiltakspakken fra regjeringen lagt frem. Denne skulle hjelpe scenekunstnere og andre utsatte bransjer til å ikke gå på så store tap at driften må avvikles.

Tiltakspakken fra regjeringen

Ett av de økonomiske tiltakene som kom fra regjeringen sier at permitteringsgsreglene endres, slik at arbeidsgivere kun har lønnsplikt i to dager etter permittering, mot 15 tidligere. Deretter skal arbeidstakerne få dagpenger av staten. Mange i musikk- og underholdningsbransje faller ikke inn under dette, siden flere av disse driver enkeltmannsforetak.

Punktet som omhandler enkeltmannsforetak sier at innehaverne av disse kan får utsatt sin innbetaling av skatt til mai måned, og det hjelper nok for mange av dem. Ihvertfall for en periode.

Taper store penger: Arnt Egil Rånes sammen med Sigmund Kveli og Harald Morten Bremseth i Kveli Rånes Bremseth. Foto: Kveli Rånes Bremseth

Hva sier musikerne?

Dette var ett av temaene i dagens ettermiddagssending på Nea Radio. Der fikk Arnt Egil Rånes, kjent fra DDE og Kveli Rånes Bremseth si hva han tenke om dette og situasjonen landet står i.

- Vi vet jo ikke helt hvordan dette blir fremover, men det er klart at akkurat nå er det preget av at vi går en urolig tid i møte. Vi ser jo at vi i underholdningsbransjen er hardt rammet, men som det ser ut er det langt flere enn oss som også blir veldig hardt rammet, sier Rånes.

Den andre som fikk uttale seg om dette var Sverre Bjarne Inndal. Han er gitarist og låtskriver i Sjuende Far I Huset, samt bookingagent og produsent.

- Mange klarer nok en periode, men det må til noen tiltak som eksplistt gjelder musikkbransjen, svarer Inndal etter at tiltakspakken fra regjeringen ble lagt frem.

Innslaget i sin helhet hører du i avspilleren under

Intervju med Arnt Egil Rånes og Sverre Bjarne Inndal

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...