ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Trondheims viktigste rockescene er i fare:

Må selge samboerens samling for å redde arbeidsplassen

Aina Catrine Hammern, eier av utestedet Good Omens i Trondheim Foto: Knut I Seem

Nedstengingen er i ferd med å kvele utelivsbransjen. I Trondheim må eieren av Good Omens selge unna sin avdøde samboers samling av plater, spill og filmer for å redde baren de to drev sammen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 09.01.2022 kl 17:54

- Er vi stengt frem til sommeren er vi borte.

Det sier Aina Catrine Hammern som eier og driver Good Omens i Trondheim. Utestedet som siden 2014 har vært et samlingspunkt for metal, rock og undergrunnsmiljøet i byen.

Mange beskriver puben som en av de viktigste scenene i midt-Norge for denne typen musikk.

En enorm samling

Nå har driften vist røde tall i lengre tid, alle ansatte er permittert og Hammern selv har ikke tatt ut lønn på flere måneder. Nå må hun selge unna private eiendeler etter sin avdøde samboer.

- Det er en enorm samling, filmer på blue ray og dvd, vinylplater, brettspill. Ståle samlet hele livet sier Aina.

Ståle, det er Ståle Solem det. Ainas kjæreste siden 2015. De to møttes, selvsagt, på Good Omens. Stedet Ståle startet sammen med en kompis året før.

- Jeg fikk jobb i baren, og det oppsto søt musikk forteller Hammeren. Etterhvert ble Aina barsjef, og de to ble selve sjelen i prosjekt Good Omens.

Tragedien rammet

I 2018 flyttet utestedet fra Brattørgate til Fjordgata, bare måneder etter nyåpningen døde Ståle Solem, bare 42 år gammel.

- Det var et sjokk, for familie, venner og hele miljøet, vi fikk aldri svar på hva som skjedde, annet enn at hjertet plutselig stanset forteller Aina.

Men det var aldri et alternativ å legge ned stedet. Aina fortsatte driften og nå kan samlingen Ståle etterlot seg bidra til å redde Good Omens.

Enorm respons

Den 15 og 16 januar åpner Good Omens dørene for en skikkelig salgsfest, da skal hundrevis av filmer på blue ray og dvd ut. Sammen med rundt 300 brettspill, vinylplater, CD-bokser.

- Det er en hver nerds drøm forteller Aina Catrine Hammern, som legger til at hvis hun rekker det skal også en del av Ståles gitarutstyr også selges denne helga. Hun legger til at det er et håp om at skjenkeforbudet blir lempet på innen helga. Hvis ikke blir det salg av brus og kaffe, mens man blar gjennom den enorme samlingen på jakt etter godbiter.

- Hvordan har responsen vært etter at dette ble kjent?

- Helt enorm, Antikvariatet og Ladehammerfestivalen har delt innlegget, Erik Tiller i Trondheim Metal Fest har sagt seg villig til å støtte oss sier Hammern.

Mange i musikkmiljøet har også ønsket å støtte opp, så Good Omens kan fortsette å være et levende sted for undergrunnskulturen i Trøndelag. Bidrag kan gis via Vipps på nr. 86041. Alle bidrag vil gå uavkortet til drift av utestedet.

ANNONSE