ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Stordalen møtte kjentfolk i Stjørdal:

- Uten de hadde jeg aldri stått her

Petter Stordalen fikk møte de som var med på å ansette ham hans første jobb, som senterleder på City Syd i 1987. Foto: Karin Jegtvik

Petter Stordalen deltok på Næringsdriv i Kimen Kulturhus i Stjørdal torsdag. Der møtte han to personer, som har betydd noe helt spesielt for kjøpesenter- og hotellkongen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- De ga meg min første jobb. Uten dem hadde ikke jeg stått her i dag. Jeg kan takke de for alt som skjedde senere, sier Stordalen mens han henvender seg til Lars Sjømo og Stein Ole Eide.

Riktig mann til jobben

Sjømo og Eide var med i styret og kjøpmannsgruppa da det skulle etableres et nytt kjøpesenter på Heimdalsmyra i Trondheim, og det var de som valgte å ansette Petter Stordalen som senterleder.

- Det har vi aldri angra på, sier Sjømo etterfulgt av den karakteristiske latteren til Stordalen.
- Han ga et inntrykk med substans, så vi følte han var riktig mann til den jobben. Han var like energisk den gangen, og han overbeviste oss om at han hadde kvalitetene som skulle til for å bygge et godt lag, fortsetter Eide.

De var med på oppstarten av kjøpesenteret City Syd. Stein Ole Eide til venstre og Lars Sjømo til høyre. Foto: Karin Jegtvik

Elsket jobben

Stordalen var 24 år da han ble ansatt som senterleder ved City Syd i 1987. Han kom som et friskt pust fra Porsgrunn. Kledd i Levis 501 og en hvit t-skjorte og en fake Marlboro-jakke, ifølge seg selv. Sønn av en kjøpmann og med erfaring fra pølsekiosk og jordbærsalg.

- City Syd er nok den perioden jeg husker best fra karrieren min. Vi gjorde så mye. Jeg elska å være på jobb, og jobbet hver eneste dag - til og med lørdager.

- Hvordan hadde livet ditt sett ut om du ikke fikk jobben på City Syd, tror du?

- Det er litt sånn som i filmen Sliding Doors. Jeg tok den døra til venstre, og det ble City Syd. Det ble den første raden i CV-en min, og det er det som betyr alt.

Kjempeartig å møte ham

Torsdag var det Næringsdriv på Kimen i Stjørdal. En konferanse arrangert av Næringsforeningene i Værnesregionen og Malvik og Sparebanken SMN. Konferansen hadde tema som fremtidens ledelse, utfordringer og muligheter, og 200 deltakere så Stordalen avslutte hele seansen med et fyrverkeri av et foredrag.

På første rad satt de to tidligere arbeidsgiverne - tydelig fornøyd over den energiske guttungen de møtte på jobbintervju en gang på seinsommeren i 1987.

- Vi har jo fulgt med ham og sett ham i media. Han er lik seg, mener Sjømo.
- Det var kjempeartig å møte Stordalen igjen, sier Eide.

ANNONSE