Annonse
Nea Radio

Bankansatt siktet for grovt underslag:

- Kan være snakk om flere titalls millioner

Foto: Karin Jegtvik

En ansatt i en bank i Trøndelag er arrestert og siktet for grovt underslag og hvitvasking. Politiet etterforsker saken for fullt.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 21.01.2023 kl 12:38

Annonse

Politiet i Trøndelag etterforsker en bankansatt for grovt underslag og hvitvasking.

Flere titalls millioner

Torsdag pågrep de en person som er siktet etter straffelovens paragraf 325 for grovt underslag og paragraf 338 for hvitvasking av penger.

Den siktede jobber i en bank i Trøndelag.

Foreløpig tyder etterforskningen på at beløpet er på flere titalls millioner, men det er per nå ikke opplysninger som tilsier at kunder er rammet, skriver politiet i en pressemelding lørdag.

- Dette er en alvorlig sak som vi etterforsker for fullt. Politiet begjærer siktede fengslet i to uker med brev og besøksforbud slik at politiet kan gjennomføre nødvendige etterforskningsskritt, sier Ole Andreas Aftret, påtaleansvarlig i saken ved Trøndelag politidistrikt.

- Utover det kan vi ikke gå ut med flere detaljer på nåværende tidspunkt av hensyn til etterforskningen, sier Aftret.

Ønsker to uker varetekt

Fengslingsmøtet er berammet til lørdag klokka 12.00 i Trøndelag tingrett.

Påtalemyndigheten begjærer varetektsfengsling i to uker med brev- og besøksforbud, grunnet bevisforspillelsesfare. Påtalemyndigheten begjærer også lukkede dører.

Siktedes forsvarer, advokat Christian Wiig, sier ifølge NTB at klienten kommer til å møte i fengslingsmøtet, men at han ikke kan gi ytterligere kommentarer som følge av at han er pålagt taushetsplikt av politiet.