Nea Radio

Kommer med en klar oppfordring:

- Hold dere i Norge, og dropp handleturen til Sverige

Passer på: Politiet får igjen bistand fra Heimevernet i grense- og personkontroll langs grensen mot Sverige i Trøndelag. F.v: Andre Rype og Aleksander Johnsen Felløy Foto: Henrik Einangshaug

Politiet har i lengre tid stått alene for grensekontrollen på grensen over til Storlien, men får nå på nytt bistand fra Heimevernet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Etter å fra mars til juni bistått politiet med grense- og personkontroll, skal Heimevernet (HV) på nytt bistå politiet. Siden 12. november har HV vært å sett sammen med politiet langs grensen til Sverige i Nordland, Innlandet og Trøndelag.

- Politiet har alltid hatt en grensekontroll, men vi har ikke hatt nok folk til å fylle hele dagen. Nå som det har blitt mer smitte i landet, har vi hatt et ønske om å få HV til å dekke opp de resterende timene som vi ikke kan være her, sier politibetjent Andre Rype til Nea Radio.

Bøter på 20 000 kroner

Rype føler at trafikken over grensen har gått ned, men at det fortsatt er noen som reiser over til hytta for å gjøre strengt nødvendig vedlikehold, og noen som jobber i Norge som reiser over. Samtidig føler han at folk er ærlige om hva de har gjort på den andre siden av grensen.

- Jeg føler at de er ærlige mot oss. De sier fra hvis de har vært og handlet, og forklarer vertfall hva dem har gjort i Sverige.

Som Nea Radio også har meldte tidligere, vil politiet i Trøndelag nå anmelde brudd på smittevernbestemmelsene. Dette gjelder brudd knyttet til aktiv smittespredning, brudd på karantene, gjentatte brudd og ikke etterfulgte pålegg.

Politibetjent Andre Rype, opplyser at summen vil økes dersom du har flere brudd.

- Det er snakk om opp til 20 000,-, og hvis du har flere brudd, så kommer den summen også til å økes.

Klar oppfordring

Politiet har lagt merke til at trafikken over grensen har gått ned, selv om det er en del som reiser over i forbindelse med arbeid på hyttene sine, eller knyttet til jobb. Allikevel har politibetjent Rype en klar oppfordring til de som tenker seg over for å handle.

- Oppfordrer folk til å holde seg i Norge, og droppe den handleturen til Sverige, sier Rype avslutningsvis til Nea Radio.

Hør hele intervjuet her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...