Nea Radio

Sarpsborg:

Vitensenteret har stengt ned Hessdalsrommet

FRA ÅPNINGEN AV HESSDALSROMMET: Fra venstre: Erling Strand, Jan Moen, utenriksminister Espen Barth Eide, Jon Arvid Aspås og daværende ordfører i Holtålen, Jan Håvard Refsethås. Jan Moen og Jon Arvid Aspås var representanter fra Hessdalen og var æresgjester ved åpningen. Foto: Per Magne Moan

Det spesielle rommet ved Inspiria Vitensenteret i Sarpsborg er lagt ned.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 07.09.2021 kl 16:34

Lektor Erling Strand ved Høyskolen i Østfold opplyser til Nea Radio at Hessdalsrommet ved Inspiria Vitensenteret i Sarpsborg er stengt ned.

Han sier dette skjedde like etter at landet stengte ned på grunn av korona vinteren 2020.

Strand og Hauge

Grunnen til at nettopp Vitensenteret i daværende Østfold åpnet et slikt rom, viet de mystiske lysene i Hessdalen, kan vel spores til at mye av forskningen på fenomenet er initiert fra Høyskolen i Østfold og da først og fremst gjennom Strand og hans kollega Bjørn Gitle Hauge som også er lektor ved skolen.

Strand sier at rommet har stått som det har gjort siden åpningen i 2013 og at han ikke er skuffet over at det nå er stengt ned:

Hør radiointervju med Erling Strand her:

OMVISNING: Statsråden lar seg imponere av det som kanskje er det beste bildet som noensinne er tatt av Hessdalsfenomenet. Foto: Per Magne Moan

Jobb for utenriksministeren

Vi spoler tiden tilbake til 10. mai 2013. Da kunne daværende utenriksminister Espen Barth Eide (AP), klippe snora og erklære Hessdalsrommet på Inspiria Vitensenteret i Sarpsborg for offisielt åpnet.

Barth Eide mente det var på sin plass at det var nettopp utenriksministeren som hadde denne jobben, med tanke på at en av teoriene rundt fenomenet går på at det er vesener fra fremmede planeter det er snakk om.

Hør intervju med Espen Barth Eide her:

Foto: Inspiria Vitensenteret

– Har ikke låst og kastet nøkkelen

Administrerende direktør ved Inspiria Vitensenteret, Geir Endregard, sier at Hessdalsrommet ikke er stengt ned for godt. Han sier at rommet som har huset utstillingen fra Hessdalen skal brukes til noe annet og at man gjør om på utstillinger av og til for å gi publikum den opplevelsen de ønsker.

Han mener Hessdalsrommet ikke ga den opplevelsen og at senterledelsen nå skal vurdere hva de skal gjøre videre med dette.

Hør intervju med Geir Endregard her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...