Annonse
Nea Radio

Heiste flagget for Johaug hjemme i Os

Leder i fanklubben til Therese Johaug hadde heiset flagget hjemme i Os. Foto: Marit Langseth

Onsdag var Therese Johaugs dopingdom ferdig sonet. Ordføreren i hjemkommunen oppfordret folk til å heise flagget, og det gjorde Kjell Horten fra Johaugs fanklubb.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

– Vi synes det er greit å markere at dopingdommen er opphevet ved å heise flagg og ønske henne velkommen tilbake til skisporet, sier Kjell Horten fra Therese Johaugs fanklubb.

Hjemme på gården hans i Os, Johaugs hjemkommune, var flagget heist onsdag morgen.

– Jeg tror dette er en merkedag for alle som liker skiidrett og som ønsker å se henne tilbake i sporet, ikke bare for oss i Os kommune, men jeg tror hele Norge og hele skiverden forøvrig synes det er trivelig å få henne tilbake. Flesteparten i alle fall, sier Horten.

– Er det litt merkelig å feire en dopingdømt utøver?

– Ja, helt klart, og vi vet at det har vært forskjellige meninger om dette. Noen mener det har vært rettferdig, noen mener hun burde hatt lenger straff. Det jeg synes er litt trasig er at de ikke klarer å skille mellom bevisst og ubevisst doping, sier Horten og fortsetter:

– Alle kan gjøre en feil. Jeg skjønner at det kan være vanskelig å skille det, men det burde det være mulighet til.

Artikkelen fortsetter etter lydklippet.

Hør reportasjen fra Os her:

Det var ordfører i Os, Runa Finborud, som oppfordret folk i kommunen til å flagge onsdag.

– Det er ei hyggelig markering til Therese og en måte å ønske henne velkommen tilbake på. Det er veldig gledelig at vi skal se Therese tilbake i sporet, sier Finborud.

Utenfor rådhuset var det derimot ikke noe flagg i flaggstangen.

– Det kan være noen som reagerer på det, men vi forholder oss til de offisielle flaggdagene. Vi kan jo komme i flere situasjoner hvor det oppfordres til å flagge og da er det litt greit å være ryddig på det.

Hør hele intervjuet med Runa Finborud her: