Nea Radio

Heiste flagget for Johaug hjemme i Os

Leder i fanklubben til Therese Johaug hadde heiset flagget hjemme i Os. Foto: Marit Langseth

Onsdag var Therese Johaugs dopingdom ferdig sonet. Ordføreren i hjemkommunen oppfordret folk til å heise flagget, og det gjorde Kjell Horten fra Johaugs fanklubb.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Vi synes det er greit å markere at dopingdommen er opphevet ved å heise flagg og ønske henne velkommen tilbake til skisporet, sier Kjell Horten fra Therese Johaugs fanklubb.

Hjemme på gården hans i Os, Johaugs hjemkommune, var flagget heist onsdag morgen.

– Jeg tror dette er en merkedag for alle som liker skiidrett og som ønsker å se henne tilbake i sporet, ikke bare for oss i Os kommune, men jeg tror hele Norge og hele skiverden forøvrig synes det er trivelig å få henne tilbake. Flesteparten i alle fall, sier Horten.

– Er det litt merkelig å feire en dopingdømt utøver?

– Ja, helt klart, og vi vet at det har vært forskjellige meninger om dette. Noen mener det har vært rettferdig, noen mener hun burde hatt lenger straff. Det jeg synes er litt trasig er at de ikke klarer å skille mellom bevisst og ubevisst doping, sier Horten og fortsetter:

– Alle kan gjøre en feil. Jeg skjønner at det kan være vanskelig å skille det, men det burde det være mulighet til.

Artikkelen fortsetter etter lydklippet.

Hør reportasjen fra Os her:

Det var ordfører i Os, Runa Finborud, som oppfordret folk i kommunen til å flagge onsdag.

– Det er ei hyggelig markering til Therese og en måte å ønske henne velkommen tilbake på. Det er veldig gledelig at vi skal se Therese tilbake i sporet, sier Finborud.

Utenfor rådhuset var det derimot ikke noe flagg i flaggstangen.

– Det kan være noen som reagerer på det, men vi forholder oss til de offisielle flaggdagene. Vi kan jo komme i flere situasjoner hvor det oppfordres til å flagge og da er det litt greit å være ryddig på det.

Hør hele intervjuet med Runa Finborud her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...