Annonse
Nea Radio

Næringslivet i Stjørdal:

– Glad for lettelsene

Glad for oppmykning: Leder for Næringsforeningen i Værnesregionen, Jon Uthus, er særlig bekymret for restaurantbransjen. Foto: Anne Gundersen/Arkiv

En krevende situasjon har blitt litt lettere, i følge leder for Næringsforeningen i Værnesregionen, Jon Uthus.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Etter Stjørdal kommunes pressekonferanse mandag, er leder for Næringsforeningen i Værnesregionen, Jon Uthus, lettet.

– Dette er en krevende situasjon, særlig for enkelte bransjer, sier Uthus og sikter i særdeleshet til restaurantbransjen.

I Stjørdal er denne delen av næringslivet i stor grad bestående av små bedrifter.

– Disse bedriftene er også arbeidsplassen til mange unge mennesker. Det er klart at det er vanskelig for både eiere og ansatte når nedstenginger varer i ukesvis.

Ikke registrert smitte

– Disse bedriftene er også viktige sosiale knutepunkter som mange setter pris på. Det er også viktig når situasjonen er som den er, mener han.

Det har ikke vært registrert smitte ved spisesteder i Stjørdal.

– Her jobbes det veldig godt med smittevernstilltak. Man holder avstand og er nøye med renhold. Er det et mål næringslivet har, så er det å forhindre smitte, slik at de kan holde åpent.

Sjenkestopp

Stjørdal kommune gikk inn for å åpne for alkoholservering fram til klokka 22.00. Dette ble det ikke noe av, da regjeringen fortsatte tiltaket om total sjenkestopp i hele landet.

– Likevel er det svært viktig at disse bedriftene får holde åpent. Det å kunne kjøpe seg en vaffel og en kopp kaffe i godt selskap er en stor del av det sosiale livet for mange, mener Uthus.

Konkursfrykt

Både sentrale og lokale myndigheter er tydelige på at vi ikke er ute av faresonen enda og at vi kommer til å oppleve vekslende tiltak i lang tid framover.

– Vi har tall som viser at redselen for konkurs og permitteringer er konstant, sier Uthus.

– Den delen av næringslivet som har hatt det tungt tidligere, opplever situasjonen som enda mer krevende nå. Vi har stått i dette i snart et år og vi vet at jo lengre tid dette tar, jo større økonomiske konsekvenser vil det få.

Men alt er ikke bare dårlige nyheter.

– Store deler av næringslivet klarer seg fortsatt godt. Det er krevende, men jeg tror vi skal komme i mål på en god måte til slutt, sier Jon Uthus.

Hør intervjuet med Jon Uthus i avspilleren under:

Nøkkelord