Nea Radio

Nea Radio

KS Midt-Norge:

Digital enighet

DIGITAL ENIGHET: - Det offentlige Norge har mye å hente, sier ordfører Ole Morten Balstad i Selbu. Foto: Ole Morten Balstad

Trøndelag er enig om felles satsing på digitalisering. Det kom fram en KS-konferanse.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Rådmenn og ordførere i Trøndelag har vært samlet til KS Midt sin konferanse om digitalisering.

Første del av samlinga konsentrerte seg om å vise ulike deler av digitaliseringsutfordringen som berører kommunesektoren.

-Hvordan kan kommunene jobbe bedre sammen i Trøndelag? spurte Trond Stenvik, rådmann i Overhalla, og medlem av DiguT (Digitaliseringsutvalg Trøndelag), skriver KS Midt på sine hjemmesider.

Asle Brustad – leder av DiguT, Eirin Folde leder for døgnåpen digital forvaltning i Fosenregionen og Line Richardsen fra KS innledet onsdag.

Kompetanse

- En må tenke felles om verktøy for å heve kompetansen knyttet til organisasjonsutvikling og digitalisering i kommunene på ulike nivå. Her kan det finnes flere nivå for samarbeid - nasjonalt, store og mindre regioner samt fylkeskommunalt og kommunalt nivå. Det er også et ønske å kunne bistå hverandre i dialogen med leverandører og innkjøpsprosesser, skriver KS Midt

- Det offentlige har mye å hente

- Digitalisering er et meget viktig tema der det offentlige Norge har veldig mye å hente. Selbu ønsker å være i front på denne utviklingen, både innenfor oppvekst, helse, innbyggertjenester og i generell dialog med innbyggerne, sier ordfører Ole Morten Balstad. 

Han peker på at digitale motorveier blir stadig viktigere og er spesielt glad for at elevene i selbuskolene har tilgang på det beste innenfor digital læringstekonolgi.

- Da er det meget viktig at den digitale infrastrukteren ikke legger hindringer for god og effektiv læring. Vi har nå oppgradert netthastigheten i Bellområdet vesentlig, og jobber kontinuerlig med å øke hastighet og stabilitet ved både kommunale bygg og i kommunen generelt, sier Balstad.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...