ANNONSE
Annonse
Nea Radio

- Det vil gå kort tid før ambulanseflyflåten står på bakken

Foto: ANDRÉ BENDIXEN / NRK

Luftambulansetjenesten sier det kun er snakk om timer før ambulanseflyflåten står på bakken.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 27.06.2022 kl 11:09

ANNONSE
Annonse

Det har foreløpig ikke lyktes med en enighet i den flere uker lange uenigheten mellom NHO Luftfart og Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO).

Siden natt til søndag har 450 flyteknikere ikke fått gå på jobb, ettersom NHO Luftfart forrige tirsdag varlset om lockout, dersom partene ikke kom til enighet. Dette førte til at flyteknikere som ikke allerede var tatt ut i streik ville få arbeidsforbud.

Streiken rammer luftfarten hardt. Luftambulansetjenesten opplyser at de mandag 27. juni klokken 9 fortsatt ikke har noen fly ute av beredskap, men at det kun er snakk om timer før de må sette fly på bakken.

- Babcocks teknikere gjennomførte en inspeksjon av alle ambulanseflyene lørdag 25. juni for å gi maksimal tilgjengelighet fra midnatt. Etter dette skal alle flyene ha ny sjekk etter 72 timer, så det vil kunne gå kort tid før ambulanseflyflåten står på bakken uten teknisk sjekk, skriver Luftambulansetjenesten i en pressemelding mandag.

Luftambulansetjenesten opplyser at de har kartlagt tilgjengligheten hos eksterne aktører. Da ingen av de kan operere på kortbanenettet, har de så langt ikke bestilt ressurser hos eksterne operatører.

Nøkkelord

ANNONSE