Nea Radio

Det åpnes ikke for lisensfelling av bjørn i Trøndelag i år

Bjørnen som ble skutt i Brekken i juni år ble det gikk lisensfelling på. Foto: Anita Sivertsgård

Da det er felt tre brunbjørner etter vedtak om betinget skadefelling og lisensfelling som ble fattet den 23. april, åpnes det ikke for lisensfelling på brunbjørn i 2021.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Rovviltnemnda i Trøndelag fattet under møte den 23. april i år vedtak om en samlet kvote for betinget skadefelling og lisensfelling av brunbjørn i region 6. Der ble det åpnet for lisensfelling av brunbjørn på eventuell gjenværende skadefellingskvote til høsten.

Rovviltnemnda har underveis i beitesesongen utvidet skadefellingskvoten for brunbjørn i region 6 med ytterligere to brunbjørner. Dette vedtaket endrer den delen av vedtaket fra april, som gjelder betinget kvote for skadefelling av brunbjørn.

Vedtak av 23. april 2021 er fremdeles gjeldende for lisensfelling. Det vil si at det ikke åpnes for lisensfelling av brunbjørn i region 6 da tre brunbjørner er felt etter vedtaket i egen sak. To av disse er felt i Røros kommune og den tredje bjørnen er felt i Overhalla kommune.

Statsforvalteren i Trøndelag viser for øvrig til at dersom det oppstår akutte skadesituasjoner forårsaket av brunbjørn vil skadefelling av skadegjørende individ kunne vurderes i henhold til gjeldende regelverk.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...