ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Dobbeltdrapsdømt på rømmen:

- Betegnes som Norges farligste mann

PÅ RØMMEN: Det er slått riksalarm hos politiet, etter at Stig Millehaugen (53) ikke har kommet tilbake til fengsel etter permisjon. Foto: Politiet

Politiet har slått riksalarm. Bakgrunnen er at dobbeltdrapsdømte Stig Millehaugen (53) ikke har kommet tilbake fra permisjon.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 01.06.2022 kl 20:31

ANNONSE
Annonse

Saken oppdateres...

Dobbeltdrapsdømte Stig Millehaugen er internt etterlyst hos politiet i hele landet, og er i tillegg internasjonalt etterlyst gjennom Interpol.

– Jeg kan bekrefte at han ikke har kommet tilbake til Trondheim fengsel etter permisjon.

Det sier operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Kirsten Bergstrøm, til NRK onsdag, som først omtalte saken.

Det var i 2012 53-åringen ble dømt til lovens strengeste straff på 21 års forvaring og ti års minstetid for drap på Mohammed Jeddi Javed. Javed var gjengleder, og ble funnet drept i en utbrent bil på Haugerud i Oslo den 19. januar 2009.

Millehaugen soner straffen ved Trondheim Fengsel, og hadde permisjon fra fengselet i tidsrommetkl. 09:00 til 15:00 onsdag 1. juni, men har ikke møtt opp til avtalt tid, skriver politiet i en pressemelding.

- Dette er en mann som er blitt betegnet som Norges farligste mann, sier reporter i TV 2, Kenneth Fossheim til kanalen.

Politiet beskriver Millehaugen som cirka 179 cm høy og noe kraftig bygd. Politiet ber publikum holde seg unna, samt ta kontakt ved de ved observasjon.

– Vi oppfordrer publikum til å ta kontakt med politiet ved observasjon og at publikum ikke foretar seg noe på egen hånd, sier politiadvokat Anne Haave til NRK.

Millehaugen er dømt for en rekke alvorlige lovbrudd, og har også tidligere rømt fra fengsel. Sammen med kjæresten sin, stakk Millehaugen i oktober 2000 av under permisjon. Først i juni 2001, åtte måneder senere, ble Millehaugen tatt. Det var den lengste perioden 53-åringen har vært på frifot siden 1988.

Nøkkelord

ANNONSE