Nea Radio

17. mai:

Biltog og korpsmusikk i Meråker

Tildeling av kulturpris

Hipp hipp hurra: Ordfører i Meråker kommune, Kjersti Kjenes, talte til de fremmøtte på Meråker stasjon og til de som fulgte direktesendingen. Foto: Henrik Einangshaug

Også i år ble det musikk og taler under 17. mai feiringen i Meråker, i tillegg til at årets kulturpris ble delt ut.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 17.05.2021 kl 16:45

Det ble også i år en annerledes 17. mai feiring. Mens mange fulgte 17. mai feiringen direkte på sosiale medier, møtte noen opp diverse steder i bygda. Meråker skolekorps har gjennom dagen reist rundt i bygda, blant annet til de fremmøtte på Meråker stasjon, hvor ordfører Kjesti Kjenes og flere talte.

- Kjære mårråksbygg, et år har gått siden vi feiret nasjonaldagen på utradisjonelt vis, og vi står her ved Meråker stasjon for å ønske alle en fin 17. mai feiring igjen. og prøve å minne hverandre på hva vi har å være takknemlig for. Meråker stasjon som er et unikt bilde på hva man kan få til når viljen og lysten til samskaping er stor, uten annen belønning enn det man får til sammen. Dette er en koronavennlig versjon av en fest, ikke slik vi ønsker å feire med mange folk samlet, barnetog, russeknuter, leiker, is og pølser, og spise megastore kakestykker i hallen etter å ha stått i lang kø. Til og med de lange køene savner vi, sa ordfører Kjersti Kjenes (MTB) i sin 17. mai tale.

Saken fortsetter under videoen.

Utdeling av kulturpris

Det ble også i år delt ut Meråker kommunes kulturpris på 17. mai. På vegne av utvalg skole, oppvekst og kultur i Meråker kommune, delte nestleder Kjell Morten Bjørnås ut årets kulturpris til Foreningen Meråker Jernbanestasjon.

- I år er det foreningen Meråker Jernbanestasjon som mottar kommunens kulturpris for sitt arbeid for Meråker jernbanestasjon. Foreningen har restaurert stasjonen til stor glede for de besøkende, gjennom aktivt bruk av bygningene, har foreningen skapt en sosial møteplass. Stasjonen fremstår i dag som et verdifullt kulturmiljø, og et viktig minnesbygg. Foreningen har gjennom en tiårsperiode fremhevet en kulturhistorie i bygda som fortjener Meråker kommunes kulturpris for 2021.

Foreningen Meråker Jernbanestasjon mottok kommunens kulturpris for 2021. Leder i foreningen, Trond Marius Slungård med prisen. Foto: Henrik Einangshaug

Leder i foreningen, Trond Marius Slungård, kunne stolt motta kulturprisen på vegne av foreningen. Han ble selv overrasket, og fortalte at han hadde en anelse om at prisen skulle gå til dugnadsgjengen på Meråker stasjon, da de hadde vært foreslått i flere år allerede, og det ble hintet på 17. mai arrangement på stasjonen i år.

- Jeg er mektig stolt og glad over prisen, og jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Vi skal som det ble sagt feire 10-årsjubileum i høst, førstehelga i september, der det vil bli invitert folk og gjort honnør og ære for dem som treng det. Men jeg vil bruk anledningen til å først takke Meråker historielag som tok initiativet for rundt 11 år siden og inngikk den avtalen med Bane NOR, som gjorde at foreningen ble stiftet, og det som har skjedd igjennom 10 år. Det er klart at uten den dugnadsgjengen og karran som har utført arbeidet, så hadde det ikke sett sånn ut. Det er ganske mange som har bidratt til at vi har stasjonen slik vi ser den i dag, og ikke minst den aktiviteten og given som er i bygget.

Drive-in dåp for russen

Tradisjonen tro talte russepresidenten ved Meråker videregående skole under 17. mai feiringen i bygda. Russepresident Simen Hallem fortalte om en annerledes russefeiring, hvor ting ikke ble som de hadde sett for seg. Selv årets russedåp måtte de finne en koronavennlig versjon på, men det løste seg til slutt.

- Det ble en drive-in dåp av et slag, hvor vi samlet oss i grupper på fem i biler og fikk venner og kjente til å kjøre oss. Så var det å gå opp en og en, sprite hender og holde avstand for å opprettholde smittevernet, også ble vi døpt da, sa Hallem til Nea Radio etter talen.

Det er ikke noe stort russekull i år ved Meråker videregående skole, kun 35 elever ved skolen er russ dette året. Selv med diverse begrensninger, forteller Hallem at russen har fått til å samles litt i løpet av russetiden.

- Vi har fått til noe, og vi har fått samlet oss litt. Det blir litt redusert, og vi får ikke til å arrangere fester og gjøre ting man ellers kunne gjort som med revy og sånne ting.

Hør hele intervjuet med russepresidenten her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...