Nea Radio

Nye Veier begynner arbeidet 17. august:

– Som å snakke til veggen

Ikke medhold: Mandag kveld fikk Jens Nicolai Jenssen og de andre grunneierne som har bedt om at oppstart av E6-utbyggingen utsettes, nei i kommunestyret. Foto: Anne Gundersen

Flere grunneiere i Malvik har gått sammen og bedt om at oppstarten av Nye E6 mellom Ranheim og Åsen utsettes. Mandag sa kommunestyret nei til anmodningen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 10.08.2020 kl 22:57

Mandag kveld kalte ordfører Trond Hoseth inn til et ekstraordinært kommunestyremøte i Malvik, etter at fem grunneiere sammen ba politikerne om å utsette oppstarten av E6-utbyggingen. Forslaget ble nedstemt med et flertall på 23 representanter.

Uklart

MDGs Per Olav Bjørgum tok til talerstolen og sa at han følte at grunnlaget for vedtaket var uklart, et ståsted partiet delte med Rødt og SV. Høyres gruppeleder, Eva Lundemo Fosmo, mente derimot at det var utøvd godt håndverk, både fra administrativt og politisk hold.

– Det at vi nå ikke tar denne anmodningen til følge, betyr ikke at grunneierne eller andre ikke kan klage.

Hun sier at det er forståelig at dette er en sak som vekker sterke reaksjoner.

– Men det er altså ikke utbyggingen av E6 vi diskuterer i kveld, men hvorvidt Nye Veier skal få starte arbeidet.

Uenige: Eva Lundemo Fosmo (H) og Per Olav Bjørgum (MDG) Foto: Anne Gundersen

På eget ansvar

De nye punktene som har kommet til reguleringsplanen etter forrige kommunestyremøte i Malvik, er enda ikke vedtatt. Når dette gjøres, etter at Nye Veier har implementert dem i planen, vil det være tre ukers klagefrist både for grunneierne og andre.

– Det at nye veier velger å starte arbeidet før planen er vedtatt og eventuelle klager er behandlet, betyr at det er entreprenøren, som tiltakshaver, som tar den økonomiske støyten dersom klagene tas til følge, forklarer Lundemo Fosmo.

Kort tid

Bjørgum mener at papirene ikke ble sendt ut tidsnok til politikerne og at det ikke har vært tilstrekkelig tid til å sette seg inn i saken.

– Det betyr at debatten har gått i media og ikke i de politiske miljøene.

Lundemo Fosmo er ikke enig.

– Vi fikk papirene fire dager før saken skulle behandles. Det er vår jobb som folkevalgte å sørge for at våre partigrupper får den informasjonen de trenger for å kunne ta et standpunkt.

Skuffet

Hjemme på gården i Malvik er en av grunneierne, Jens Nicolai Jenssen, skuffet over det han har sett fra politikerne.

– Det føles som å snakke til veggen av og til. Nå skal han og de andre bruke tid på å utarbeide en klage de håper politikerne vil ta til følge.

– Dette er et monster av en vei som vil få store følger for Malvik. Utbyggingen kommer til å gå utover både dyrkbar jord, livskvalitet på grunn av støy og reduserte muligheter for friluftsliv, mener han.

– Jeg er også svært overrasket over at det er gitt tillatelse til at fredet naturområdet ikke skjermes. Den 35 meter høye muren som skal bygges innenfor Sandmarka i Hommelvik, vil berøre Homla-vassdraget direkte og det syntes jeg er sjokkerende, avslutter Jens Nicolai Jenssen.

Dermed starter Nye Veier arbeidet 17. august.

Hør intervjuet med Eva Lundemo Fosmo og Per Olav Bjørgum i avspilleren under:

Hør intervjuet med Jens Nicolai Jenssen i avspilleren under:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...