Nea Radio

Åpent bedehus:

Nye toner i Hommelvik

I tillegg til kunsttrykk vil det også selges kunstkort og eldre bilder og malerier fra bedehuset til inntekt for det nye orgelet. Foto: Malvik menighetsråd

«Kick-off» på salg av kunsttrykk til inntekt for nytt orgel i Hommelvik kirke.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Lørdag 12. september klokken 11:00, inviteres det til åpent bedehus i Hommelvik.

Menighetsrådet vil med dette, blant annet markere «kick-off» på salg av kunsttrykk til inntekt for nytt orgel i Hommelvik kirke.

Kunsttrykket er en tusjtegning, laget av kunstner Bjørg J. Eigard, og trykkene er signert og nummerert fra 1 til 100. Bildet nummer 1/100, vil bli solgt i bedehuset den 12. september.

Det vil også være salg av nydelige kort, med det samme motivet som kunsttrykket har. Kunstneren, Bjørg J. Eigard, vil også være til stede i bedehuset den 12. september, og hun vil fortelle om prosessen med å knytte sammen Hommelvik sin historie og finne noe av identiteten, noe som folk kjenner igjen i kunstverket.

I tillegg har bedehuskomiteen klargjort en god del eldre bilder og malerier fra bedehuset, som også skal selges til inntekt for nytt orgel.

Orgelet som i dag er i Hommelvik kirke, ble bygget i 1949 av firmaet J. H. Jørgensen i Oslo.

Orgelet i trenger sårt utskifting. Det er over 70 år siden det ble ferdigbygd, og det har ikke vært gjort noen restaureringer i løpet av orgelets levetid, kun helt enkle nødreparasjoner.

Den tekniske rapporten viser at orgelet begynner å bli nedslitt, det har mange tekniske feil og fungerer dessverre ikke slik det var tenkt.

Orgelet er bygd på en måte som var populært i første halvdel av 1900-tallet, men som ikke lenger er i bruk på grunn av alle utfordringene med vedlikehold.

Menighetsrådet er også bekymret for brannsikkerheten til orgelet, da det er mye av elektronikken i svakstrømspillebordet fra 1949 som svikter.

På bakgrunn av dette, har menighetsrådet i 2018 satt i gang det som har fått navnet «orgelaksjon». Orgelaksjonen er en aksjon, for å få inn nok penger til anskaffe et nytt orgel. Et nytt kirkeorgel til Hommelvik kirke, vil koste anslagsvis 4,5 millioner.

Et nytt orgel, vil gi nye toner i Hommelvik, og det vil holde i mange generasjoner fremover. Det vil være til glede for alle som benytter kirken; både den faste menigheten, konfirmanter, musikkelever, konsertgjengere og alle som er innom kirken ved viktige anledninger i livet. Kirkas sentrale posisjon i tettstedet gjør at et godt orgel er en viktig investering som mange vil få glede av.

Lørdag 12. september klokken 11:00 inviterer altså menighetsrådet til åpent bedehus. I tillegg til kunsttrykk, kunstkort og eldre bilder og malerier fra bedehuset, vil det selges kaffe og noe å bite i. Arrangementet er selvfølgelig i forhold til de gjeldende smittevernregler, og alt av inntekt vil gå uavkortet til orgelaksjonen.

Det vil i tiden fremover bli arrangert ulike typer konserter og arrangement til inntekt for nytt orgel i Hommelvik kirke, og det vil også bli opprettet en digital innsamlingsaksjon. Vi håper mange møte opp når det skal være åpent bedehus den 12. september, og at mange ønsker å bidra økonomisk. Enten til kontonummer 4218 85 0898, eller via Vipsnummer 131828.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...