Nea Radio

Nye tiltak på grensen til Norge for å begrense importsmitte

Obligatorisk Covid-testing for alle reisende til Norge.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

For å begrense importsmitten, har regjeringen besluttet å innføre obligatorisk Covid-testing for alle reisende til Norge. For å muliggjøre dette i størst mulig grad, opprettes det teststasjoner på utvalgte grenseoverganger, mens en rekke overgangssteder stenges.

De reisende gjennomfører Covid-test ved ankomst til landet der det er opprettet teststasjoner. Dersom man ankommer landet ved grenseoverganger der det ikke er opprettet teststasjoner, har man 24 timer på seg til å ta en test i den kommunen man skal oppholde seg.

Grenseoverganger i Trøndelag

Grenseovergangen ved Storlien, og Trondheim lufthavn Værnes, skal holdes åpne og vil bli bemannet med helsepersonell som utfører smittetest.

Grenseovergangene Sandvika/Ådalsvollen og Vauldalen skal holdes åpne. Her vil politiet/Heimevernet informere de reisende om at de skal ta Covid- test snarest, og senest innen 24 timer etter grensepassering.

Resterende grenseoverganger i Trøndelag er stengt for innreise, unntatt for de som omfattes av unntaksbestemmelsene.

Registrering av innreisende videreføres

Politiet oppfordrer på det sterkeste at reisende benytter seg av grenseoverganger hvor teststasjoner er etablert. Dette bidrar til å begrense importsmitten til Norge. Det forventes mer kø ved de grenseovergangene som holder åpent, og vi ber publikum om å planlegge for dette.

Inntil videre er det ingen begrensninger på utreise fra Norge på noen av grenseovergangsstedene.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...