Nea Radio

Røros:

Nye smittede med ukjent smittevei

Foto: John Drugli

Innbygger i Røros har testet positivt - flere er satt i karantene.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 20.05.2021 kl 16:25

En innbygger i Røros har testet positivt på covid-19 i dag, på ordinær pcr-test. I tillegg har en i samme husstand testet positivt på hurtigtest, og tatt en pcr-test som vi nå venter svar på før vi kan bekrefte at personen er smittet. Smittesporing jobber nå med å kartlegge og kontakte nærkontakter.

Den ene har ukjent smittevei. Det vil si at vi ikke vet hvor vedkommende er smittet. Vi kan ikke utelukke at smitten er i befolkningen i Røros kommune.

Vi reduserer åpningstiden i Glåmos barnehage med en time på fredag, og stenger klokken 15.30. Dette skyldes at vi har flere ansatte og vikarer i karantene nå. Foreldre i barnehagen er informert om dette.

Test deg og vær ekstra nøye med smittevernet

Selv med små symptomer, og mistanke om allergi eller vanlig forkjølelse ber vi nå om at du tar en test for å være sikker. Rask testing er det viktigste tiltaket vi har for å stoppe viruset og hindre et stort utbrudd.

Husk å ta gode smittevernvalg; hold avstand og bruk munnbind, vask hendene, ha få nærkontakter og bli hjemme når du er syk. Og – følg de forsterkede lokale tiltakene som er forlenget fram til søndag 23. mai.

Smittesituasjonen på Øverhagaen bo-, helse- og velferdssenter

Alle tester av beboerne på sykehjemmet var negative. Blant de ansatte er det en test vi ikke har fått svar på enda, men de øvrige har testet negativt.

Beboere og ansatte på berørte avdelinger skal testes på nytt fredag, og vi holder fortsatt stengt for besøkende.

Testresultater denne uken

Alle 41 tester fra mandag 17. mai var negative.

– Vi venter fortsatt på flere av prøvesvarene fra 18. og 19. mai. Vi testet 140 på tirsdag, 100 på onsdag og i dag har vi testet 80 personer, skriver kommunen i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...