Nea Radio

Nye Selbuskogen til 15 millioner

Stolt: Lisbeth Gederaas fra Norges Skiskytterforbund og Kyrre Kraft fra Skatval Skilag, kunne torsdag kveld stolt åpne det oppgraderte skiskytteranlegget på Selbuskogen Skianlegg. Foto: Henrik Einangshaug

Skiklubbene i dalføret har igjen investert i oppgradering av Selbuskogen Skianlegg, og skal snart arrangere større renn.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 27.11.2020 kl 18:35

Siden 1988 har det blitt investert for rundt 60 millioner kroner i ski- og skiskytteranlegget på Selbuskogen. I høst investerte Selbuskogen i nye skiver, og med det oppgradert anlegget til C-lisens, og får fra nå av arrangere Hovedlandsrenn, Norgescup og NM for skiskyting.

- Vi så at anlegget hadde alle andre forutsetninger tilstede for å være et nasjonalt anlegg, det sto og hang på godkjente skiver, og da fikk vi finansiert det via gode lån i bl.a. Selbu Sparebank, sa leder i skiskytterutvalget i Skatval skilag, Kyrre Kraft til Nea Radio.

Skiskytteranlegg med C-lisens i Trøndelag:

- Saupstad Skistadion
- Granåsen Skisenter
- Oppdal Skistadion
- Grova Skisenter
- Steinkjer Skistadion
- Selbuskogen Skianlegg

Selbuskogen og Steinkjer har også C-lisens for rulleskiskyting, noe kun fem anlegg i landet har.


Visepresident for organisasjon i Norges Skiskytterforbund, Lisbeth Gederaas, var også tilstede under åpningen av det oppgraderte anlegget.

- Det er veldig artig å være her og åpne et c-lisens anlegg. Så flotte forhold som det er her nå, og selvsagt skulle vi ha ønsket oss mer snø, men det sier litt om det snøhullet som Selbuskogen er. Normalt så er det veldig snørikt her, og snø hele vinteren. Det er med på å legge grunnlaget for at et slikt anlegg blir brukt mye, sa Gederaas til Nea Radio.

Spillemidler og dugnad

Selve oppgraderingen av skiskytteranlegget har kostet 430 000 kroner å gjøre, og har i likhet med mye annet blitt finansiert mye ved hjelp av spillemidlene som har kommet inn, opplyser Kraft til Nea Radio.
For utenom oppgraderingen av skiskytteranlegget, har også rulleskiløypen blitt lengre, og er nå 5,5 kilometer, og lysene i løypa blitt skiftet ut. I tillegg er snøproduksjonsanlegget oppgradert med nye kompressorer og nytt utstyr, og plassert i hele rulleskiløypen. Daglig leder og styrets leder i Selbuskogen Skisenter AS, Kjell Fosse, opplyste under åpningen at dette byggetrinnet totalt har en kostnad på cirka 15 millioner kroner. Dette har blitt finansiert ved hjelp av spillemidler, tilskudd og dugnad.

Skisenteret driftes i dag stort sett kun gjennom dugnad, og bare oppgraderingen av skiskytteranlegget har krevd en rekke dugnadstimer denne uken.

- Det klarer jeg ikke å sette et tall på, det er et stort tall, og det er det som berger oss mye. Bare de timene vi har hatt her til nå den her uken, er vell rundt 12 timer pr.pers, og vi har vært 7-8 personer, så det blir noen timer, sier Kyrre Kraft.

Saken fortsetter under intervjuet med Kyrre Kraft.

Større arrangement

Oppgraderingene som nå er gjort på Selbuskogen, vil gjøre det mulig å arrangere enda større arrangement i anlegget enn hva som har vært mulig tidligere.

- Vi kan ha alt av nasjonale renn i Norge, både sommer- og vinterstid. Hovedlandsrenn for 15-16 åringene, og Norgescup for 17 år og eldre, samt NM.

NM-veka 24-28.mars 2021

- Badminton
- Curling
- El-innebandy
- Fridykking
- Hundekjøring
- Ishockey
- Kickboksing
- Kombinert
- Kortbane (skøyter)
- Langrenn
- Radiostyrt bil
- Roller derby
- Skiskyting
- Snørugby
- Snøscooter
- Styrkeløft
- Sumobryting

Den 24-28.mars neste år skal ikke mindre enn 17 idretter kjempe om edelt metall i Stjørdal og Trondheim. Da er det nemlig klart for historiens første NM-veka vinter - med konkurranser både innendørs og utendørs, bl.a i langrenn, skiskyting, kickboksing og badminton (sjekk faktaboks til høyre for full oversikt).

Kraft opplyser at de allerede har fått tilbud av Skiskytterforbundet om å arrangere Norgescupfinalen for juniorer (17-22 år). Selv om dette er første vinteren hvor Selbuskogen kan arrangere et slikt anlegg, har ikke forbundet vært i tvil om å gi arrangementet til Selbuskogen.

- Vi visste hvor de lå i løypa, alt det andre var på plass, det var bare skivene som manglet. Det her har vært tenkt tidligere, og dialogen vi har hatt med klubben som har tenkt å arrangere har vært god, så det har vært helt greit.

Hør hele intervjuet med Lisbeth Gederaas her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...