Nea Radio

Nye regler for sykehjemsbesøk

NYE REGLER: Røros kommune har fastsatt nye besøksregler for Gjøsvika (bilde) og Røros sykehjem. Foto: Google

På grunn av økt risiko for smitte ved reise til utlandet, har Røros kommune bestemt at man ikke kan besøke sykehjemmene i kommunen de første ti dagene etter ankomst i Norge. Det fremkommer i en pressemelding.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 16.07.2020 kl 13:21

Røros kommune har publisert følgende pressemelding på sine hjemmesider:

Pressemelding – regler for besøk på Gjøsvika og Røros sykehjem

Fra 15. juli får man ikke reisekarantene hvis man ankommer Norge fra land i Schengen og EØS med lav smittespredning.

Da det er en økt risiko for smitte ved reise til utlandet, har vi i dialog med kommuneoverlegen bestemt at man ikke kan besøke sykehjemmene de første 10 dagene etter ankomst i Norge.

For å begrense besøket på sykehjemmene er det kun nærmeste familie og andre som står pasienten nært som kan komme på besøk på Gjøsvika og Røros sykehjem.

For sykehjemmene gjelder følgende regler:
• besøk må avtales på forhånd.
• hvis man har symptomer (også diffuse) skal man ikke komme på besøk
• ikke mer enn 2 personer samtidig
• holde minst én meter avstand til hverandre inne og ute

Besøkende av hjemmeboende brukere anbefaler vi å gjøre en egen vurdering om man bør komme på besøk de første 10 dagene etter ankomst i Norge.

Det er viktig at besøk husker:
• vi anbefaler kun besøk av nærmeste pårørende og andre som står brukere nært
• hvis man har symptomer (også diffuse) skal man ikke komme på besøk
• vaske hender før og etter besøk
• ikke mer enn 5 personer sammen
• holde minst én meter avstand til hverandre inne og ute

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...